Adio ajutor social în caz de refuz al unui loc de muncă!

ajofm Timis

Persoanele apte de lucru, beneficiare ale Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, pot pierde ajutorul social dacă refuză un job sau participarea la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională.

CITEŞTE ŞI: Florin Salam, bătut de interlopi la o nuntă în Italia (Video)

Prevederea a devenit recent aplicabilă, mai exact începând cu data de 22 octombrie, când a intrat în vigoare Legea nr. 192/2018 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, după cum precizează, printr-un comunicat, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiş.

CITEŞTE ŞI: Casă oferită gratis în județul Timiș

Potrivit noilor prevederi, refuzul unui loc de muncă oferit sau neacceptarea participării la serviciile pentru stimularea angajărilor și de formare profesională oferite de agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă atrag încetarea dreptului la ajutorul social.

În această situaţie, familia sau persoana singură poate solicita un nou sprijin financiar după o perioadă de 12 luni de la data deciziei de încetare a dreptului la ajutorul social.

CITEŞTE ŞI: Ireal! Cutremurul din 28 octombrie, prezis pe Facebook încă din 15 august

„Legea nr. 416/2001 prevede că persoanele apte de muncă ce nu realizează venituri din salarii sau din alte activităţi se iau în considerare la stabilirea numărului membrilor de familie pentru determinarea nivelului de venit pe familie numai dacă fac dovada faptului că sunt în evidenţa agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă, pentru încadrare în muncă, şi nu au refuzat un loc de muncă ori participarea la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională oferite de aceste agenţii.

Prin persoană aptă de muncă, conform prevederilor Legii nr. 416/2001, se înţelege persoana care îndeplineşte următoarele condiţii: are vârsta cuprinsă între 16 ani şi vârsta standard de pensionare; nu urmează o formă de învăţământ la cursuri de zi prevăzută de lege; are starea de sănătate şi capacitatea fizică şi psihică corespunzătoare, care o fac aptă pentru prestarea unei munci”, precizează Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiş

abonamente noiembrie


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Adio ajutor social în caz de refuz al unui loc de muncă!

Lasă un răspuns