Acțiune-fulger la traficanții de droguri și de persoane. Județul Timiș este vizat. Video

Acțiune-fulger la traficanții de droguri și de persoane. Județul Timiș este vizat. Video

Cea mai mare operațiune contra grupărilor de trafic de persoane și de droguri din ultimii ani este în desfășurare miercuri dimineață. Polițiștii și procurorii DIICOT participă la 457 de percheziții care vizează 47 de grupări implicate în aceste infracțiuni.

Au apărut și primele imagini de la operațiunile în care au fost găsite sume importante de bani și droguri.

Anchetatorii spun că în dosar este vorba de un prejudiciu de milioane de euro.

Astfel, miercuri dimineață, în cadrul unei ample operațiuni, procurorii DIICOT și Poliția Română, cu sprijinul Jandarmeriei Române, participă la 47 de acțiuni operative, care vizează activitatea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți, criminalitate informatică, trafic de droguri și infracțiuni împotriva patrimoniului cu consecințe deosebit de grave.

Sunt vizate grupări infracționale din Arad, Timiș, Călărași și Constanța.

Acțiunea face parte dintr-o serie de inițiative similare, desfășurate la nivelul DIICOT, începând cu anul 2018.


În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, procurorii DIICOT împreună cu polițiștii vor pune în executare un număr de 457 de mandate de percheziție domiciliară și 367 de mandate de aducere, conform digi24.ro.

Sunt vizate fapte de trafic de persoane și de minori, precum și orice forme de exploatare a persoanelor vulnerabile.

Totodată, sunt vizate și grupuri infracționale implicate în săvârșirea altor fapte aflate în competența de investigare a DIICOT care au activat pe teritoriul național sau cu componentă transfrontalieră.

CITEȘTE ȘI: Video. Rafila îi ia „jucăriile” lui Arafat: „Nu se poate ca alte structuri să ia decizia și Ministerul Sănătății să fie responsabil. Nu este atributul DSU”

Perchezițiile au scopul de a obține probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată, pentru tragerea lor la răspundere penală, precum și identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor, transmite DIICOT.

Foto: Facebook / Poliția Română


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns