Acțiune de verificare a colectării selective a deșeurilor. Se aplică amenzi de până la 2.500 de lei

Acțiune amplă de verificare a colectării selective a deșeurilor. Se aplică amenzi de până la 2.500 de lei

Acțiune amplă de verificare a colectării selective a deșeurilor. Se aplică amenzi de până la 2.500 de lei

Polițiștii locali, reprezentanți ai ADID Timiș și ai Retim au demarat, de la începutul acestei săptămâni, o amplă acțiune de verificare a modului în care se respectă legislația privind precolectarea duală la asociațiile de proprietari de pe raza municipiului Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Invitați de top la o rugă aproape de Timișoara

În prima zi a acțiunii, echipele mixte au verificat 35 de asociații de proprietari, fiind aplicate 4 sancțiuni contravenționale cu amenzi în valoare de 8500 lei și s-au înmânat tot atâtea invitații altor asociații ai căror reprezentanți au fost solicitați la sediul instituției pentru luarea măsurilor legale.

În cursul zilei de ieri au fost verificate 29 de asociații de proprietari, fiind aplicate alte 4 sancțiuni cu amenzi în valoare de 2500 lei și s-au înmânat 7 invitații.

Poliția Locală împreună cu ADID și Retim efectuează astfel de acțiuni periodic, scopul fiind acela de a obișnui cetățenii să respecte legislația privind colectarea selectivă.

Potrivit articolului 5 din HCL 371/2007, toți utilizatorii de salubrizare sunt obligați să asigure precolectrea selectivă a deșeurilor pe care le produc și să nu amestece deșeurile menajere cu cele reciclabile, periculoase sau alte tipuri de deșeuri.

Sancțiunile pentru nerespectarea acestor prevederi sunt între 500 și 1000 lei pentru persoanele fizice și între 1000 și 2500 lei pentru persoanele juridice.

Ținând cont de faptul că la nivelul municipiului Timișoara, numărul de asociații de proprietari este foarte mare, acțiunea va continua până la finalul anului, transmite Poliția Locală Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *