Acţiune caritabilă în Sala „Constantin Jude”. Şase echipe din Timişoara vor juca fotbal pentru un suporter aflat în scaun cu rotile

Andrei Heinrich Gerber

Şase echipe din Timişoara se vor reuni duminică, 4 decembrie, la iniţiativa prim-divizionarei de baschet masculin din oraşul de pe Bega, şi vor juca fotbal în sală pentru un suporter aflat în scaunul cu rotile.

Andrei Heinrich Gerber este un tânăr în vârstă de 27 ani care are nevoie de un tratament costisitor, după ce un nerv important, ce controlează mişcările, i-a fost afectat la naştere şi a ajuns în situaţia de a se deplasa cu ajutorul unui scaun rulant.

Baschetbaliştii, handbaliştii, voleibaliştii, rugbiştii şi suporterii alb-violeţi se vor întrece într-un turneu programat chiar la data când, în 1921, se năştea Politehnica Timişoara.

Ora de începere a evenimentului ce va fi găzduit de sala „Constantin Jude” este 17, iar participantele sunt SCM Politehnica (handbal), Timişoara Saracens (rugby), Universitatea (volei), BCT, Timba (baschet) şi Druckeria (echipa suporterilor ASU Politehnica).

Formaţiile vor fi împărţite în două grupe de câte trei formaţii şi se va juca după sistemul fiecare cu fiecare, partidele având 20 de minute (2×10). În caz de egalitate se va trece la „loteria” loviturilor de la şapte metri. Primele două clasate în fiecare grupă se vor califica în semifinale, iar învingătoarele din această fază vor accede în ultimul act.

Ilie Tritoiu baschet 2Ideea acestei iniţiative mi-a venit în urmă cu două luni, când Andrei m-a rugat pe Facebook să-l ia şi pe el cineva de acasă şi să-l aducă la meci. Are ceva probleme cu scaunul cu rotile şi m-am gândit să organizăm o acţiune caritabilă prin intermediul căreia să-l ajutăm să şi-l schimbe. Am vorbit cu mai mulţi colegi din lumea sportului, toţi au răspuns pozitiv, am stabilit împreună să facem această acţiune în data de 4 decembrie. Sperăm să strângem suma necesară pentru ca Andrei să-şi poată achiziţiona un alt scaun cu rotile. Pe lângă banii pe care îi vom strânge din încasări, intrarea va fi zece lei, ca şi la celelalte meciuri, aş vrea să contribuie şi antrenorii şi jucătorii, să strângem separat o sumă pe care i-o vom oferi lui Andrei. Suporterii polişti sărbătoresc în 4 decembrie 95 de ani de la înfiinţare, probabil că va fi mult entuziasm în acea zi la sala <<Constantin Jude>>„, a declarat, joi, preşedintele grupării BC SCM Timişoara, Ilie Triţoiu.

Vineri, meci cu Baia Mare

În etapa cu numărul nouă a Ligii Naţionale de baschet masculin, „leii” bănăţeni vor da piept vineri, de la ora 17,15, la sala „Constantin Jude”, cu nou-promovata Municipal Olimpic Baia Mare.

„Ne-am pregătit bine pentru meciul cu Baia Mare. Cakarevici este apt de joc, şi-a revenit, dar vom juca fără Andrieş, care a fost lovit în partida cu Oradea şi nu poate evolua. Cunoaştem echipa din Baia Mare, am întâlnit-o şi în Cupa României. Adversara noastră de mâine are acelaşi lot, a schimbat doar antrenorul. Nu o subestimăm, tratăm această partidă ca pe cele cu Oradea şi Galaţi. Sunt siguri că băieţii mei vor fi pregătiţi mâine pentru acest joc şi că vor da totul pe teren. Vom vedea care străin nu va face parte din lot. Am avut câţiva jucători care au primit minute multe în ultimele două meciuri, încă nu m-am hotărât pe cine nu voi conta. Trebuie să ne adaptăm la condiţiile de pe teren”, a precizat tehnicianul sârb Nenad Mandici.

Meciul va fi transmis de Digi Sport. Cei trei arbitri vor fi Fabiana Martinescu, Costin Bogdănescu şi Alexandru Anica, iar în calitate de observator a fost delegat Radu Vaida.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *