Acţiune a poliţiştilor în apropierea marilor aeroporturi din ţară. În două ore au fost aplicate 65 de sancţiuni. S-au dat amenzi și la Timișoara

taxi 2

Poliţiştii de la transporturi au acţionat, pentru verificarea legalităţii activităţii de taximetrie, în zona a şapte aeroporturi din ţară. În doar două ore, au fost verificate aproape 200 de autoturisme şi au fost aplicate 65 de sancţiuni contravenţionale pentru abateri de la normele privind circulaţia pe drumurile publice şi activitatea de taximetrie.

Potrivit IGPR, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Poliţie Transporturi şi a Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au acţionat, în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Suceava, Bacău şi Iaşi, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport în regim de taxi.

”Activitatea a vizat depistarea persoanelor care practică ilegal taximetria, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate a serviciilor oferite. De asemenea, poliţiştii au verificat funcţionarea corectă a aparatelor de taxat, precum şi starea tehnică a autovehiculelor care efectuau activităţi de taximetrie”, a transmis IGPR.

Potrivit poliţiştilor, în doar două ore, în funcţie de traficul de pasageri din fiecare aeroport, poliţiştii au verificat 196 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 65 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 15.000 de lei.

Dintre sancţiunile aplicate, 56 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 8 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar o sancţiune a fost aplicată pentru constatarea unor alte abateri.

Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

În acţiune au fost angrenaţi şi poliţişti rutieri, specialişti ai Registrului Auto Român şi jandarmi. Astfel de controale, pentru siguranţa transportului public de persoane, continuă şi în perioada următoare.

news.ro

abonament renasterea

viewscnt


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns