ACS Poli s-a calificat în semifinalele Cupei Ligii! REZUMAT VIDEO

Prim-divizionara timişoreană a confirmat pasa bună pe care o parcurge, obţinând miercuri un nou rezultat pozitiv, după victoria cu CS U Craiova şi remiza din partida cu feroviarii din Cluj. Mai mult decât atât, victoria din partida cu Concordia Chiajna, disputată pe arena „Dan Păltinişanu“ a transformat formaţia condusă de Ionuţ Popa în prima semifinalistă a Cupei Ligii Adeplast.

Încheiată cu scorul de 2-1 în favoarea timişorenilor, disputa putea fi tranşată mult mai repede, dar câteva ratări exasperante au făcut ca la intrarea la vestiare avantajul gazdelor să fie de un singur gol: 1-0. Reuşita lui Artean (min.11) avea să fie obţinută dintr-un penalty discutabil. Popovici şutează din interiorul careului, mingea loveşte mâna lui Mamele, lipită de corp, jucătorul Concordiei neavând în nici un fel intenţia să oprească neregulamentar drumul spre poartă al balonului. Tânărul arbitru a dictat totuşi 11 m, iar Artean, după ce a executat defectuos penalty-ul, trimite în plasă mingea care I-a revenit cu noroc.

Nu la fel de multă şansă a avut însă în acest meci Bărbuţ, „centenar“ în tricoul lui Poli. O tristă sărbătoare pentru aripa timişoreană, care, în min. 64, a fost eliminat de centralul întâlnirii pentru o presupusă simulare, la un falt destul de clar suferit în suprafaţa de pedeapsă.

Oaspeţii au fructificat destul de repede avantajul omului în plus şi, zece minute mai târziu, Albu readuce, cu o lovitură de cap, egalitatea pe tabelă.

A intrat însă în scenă Croitoru, care a salvat situaţia. Un şut năprasnic de la distanţă al căpitanului lui Poli (min. 78) îl îngenunchează pe Bălgrădean şi readuce avantajul de partea gazdelor.

Fluierul final a consfinţit victoria cu 2-1 a lui Poli, care îşi continuă astfel drumul în cea de a treia competiţie internă, Cupa Ligii.

Evident satisfăcut de rezultat, Ionuţ Popa n-a uitat însă de împunsăturile la adresa celor de la LPF, pe tema programării meciurilor. „Ne-am dorit mult să nu intrăm în prelungiri, având în vedere că sâmbătă jucăm la Voluntari, graţie celor de la Ligă, care ne-au făcut probabil programul anume ca să venim în cap. Despre joc, eu spun că a fost chiar plăcut. Trebuia să-l tranşăm încă din prima repriză. Dacă era 4-0 la pauză, eu zic că nu se supăra nimeni. Despre arbitraj, nu comentez. N-am de ce să dau vina pe arbitru (n.r. – referitor la eliminarea gratuită a lui Bărbuţ). Dau vina pe jucătorii mei. Am ratat mult, Bărbuţ a avut două ocazii, Popovici alte trei, ocazii rarisime. Mă gândesc acum la meciul de la Voluntari, va fi greu, am avut eliminare, am avut şi doi accidentaţi. Probabil jucătorii simt antrenamentele tari pe care le facem. Sunt admirabili însă băieţii, se ţin tare pe poziţie“, a declarat, la finele meciului, tehnicianul gazdelor.

De partea cealaltă, antrenorul Concordiei, Emil Săndoi, a recunoscut cu fair-play: „Am făcut o repriză foate slabă, n-a existat dublaj, n-a existat marcaj. Pe parcurs am echilibrat jocul, am avut o ocazie clară, dar au precumpănit greşelile mari pe faza defensivă. A venit apoi golul superb al lui Croitoru… Îmi pare rău că l-am primit, dar ce-i frumos şi lui Dumnezeu îi place“.

ACS Poli a evoluat în formula: Curileac – B. Străuţ, Scutaru, Şeroni, Novak – Artean, Poparadu (31 Llorente) – Bărbuţ, Croitoru (cpt.), Vădrariu (37 Doman) – Popovici (80 P. Henrique). Pe bancă: Straton – Bocşan, Cârstocea, I. Roşu.

0 Comments

No Comment.