ACS Poli a retrogradat în Liga a II-a >> Echipa timişoreană s-a făcut de râs şi la Voluntari, scor 0-5, şi se întoarce în „B”, unde o aşteaptă cealaltă Poli din oraş

Ionut Popa 1

Un meci care trebuia jucat cu un nivel maxim de motivare a fost tratat ca precedentele, fără dorinţă de victorie şi cu gândul doar la ce va aduce nou sezonul următor.

Resemnarea se putea citi miercuri pe chipurile poliştilor la partida din deplasare cu FC Voluntari, pierdută cu scorul de 0-5.

Numirea lui Ionuţ Popa nu a produs şocul mult-dorit de primarul Nicolae Robu, adevăratul conducător al clubului timişorean, aşa cum nici schimbarea lui Florin Marin cu Petre Grigoraş nu a adus nimic bun în plan sportiv, adevăratele probleme fiind ascunse sub preş, că poate merge şi aşa… Dar n-a mers! Iar cel poreclit „Flocea”, aflat ieri pe banca tehnică a ilfovenilor, a zâmbit ironic la fiecare reuşită a noii sale echipe.

E drept, alb-violeţii au fost nedreptăţiţi de câteva decizii de arbitraj, însă succesul celor din Voluntari nu poate fi pus la îndoială.

Dorin Goga, cândva un fotbalist cu gleznă fină, având chiar o prezenţă în prima reprezantativă, a dat măsura neputinţei poliste în ceea ce se poate numi ratarea stagiunii ce se va încheia duminică: reluare pe lângă poartă, de la patru metri.

Era deja 2-0 pentru amfitrioni, goluri Enceanu (min. 5) şi Rus (min. 23, dintr-un penalty obţinut pentru o ţinere a lui Torres).

În repriza secundă au urmat alte trei goluri ale formaţiei ce şi-a asigurat prezenţa la baraj, acestea purtând semnătura lui Tudorie (min. 71, 89) şi Voduţ (min. 90).

Cânu (min. 58) şi Doman (min. 78) au fost eliminaţi şi vor rata meciul de duminică împotriva grupării CSMS Iaşi. Primul a primit al doilea cartonaş galben fără să-l merite, au demonstrat-o reluările, în timp ce fostul jucător de la FC Argeş, care în runda precedentă a reuşit să-şi treacă numele pe lista marcatorilor, a stat pe teren doar patru minute, fiind trimis la vestiar pentru o intrare periculoasă, cu talpa, pe piciorul unui adversar.

ACS Poli Timişoara: Smaranda – Bocşan, Cânu, Torres, D. Popescu – Suarez (Zicu ’35) – Bărbuţ, Hernandez, Croitoru, Goga (Doman ’74) – Nimely (Elek ’54). Antrenor: Ionuţ Popa.

„Nu se poate aşa ceva! Dacă Comisia Centrală a Arbitrilor nu va lua măsuri înseamnă că fotbalul nostru este o nulitate. Eliminarea lui Cânu a stricat jocul. Aşa este uşor să câştigi, poţi să o baţi şi pe Real Madrid. La ultimul meci vom avea alţi cinci absenţi. Pe lângă cei doi eliminaţi au luat cartonaşe galbene exact cei care se aflau la limita suspendării”, a răbufnit la final Ionuţ Popa, la microfonul Digi Sport.

„Sunt foarte trist, retrogradez pentru prima dată. Era greu să ne salvăm, situaţia a fost complicată. În iarnă lucrurile au luat o întorsătură negativă pentru noi. Îmi pare rău că nu am pierdut cu demnitate şi regret că plec de aici fără ca echipa să fie salvată”, a spus şi Ianis Zicu, care cel mai probabil va semna cu Rapid Bucureşti, unde este dorit de Dan Alexa.

Viitorul lui ACS Poli este unul incert, fiind greu de crezut că o echipă care evoluează cu tribunele aproape goale poate rezista fără finanţare în Liga a II-a, unde ar trebui să dea piept cu o altă Politehnica, cea susţinută de galeria viola, care a strâns în „C” aproape zece mii de oameni la un meci.

Sursa foto: liga2.prosport.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns