ACS Poli, lot primenit pentru salvarea de la retrogradare

Valeriu Rachita ACS Poli Timisoara

Noul antrenor polist Valeriu Răchită pregăteşte schimbări majore în lotul divizionarei secunde timişorene aflate pe ultimul loc în Liga a II-a.

În aceste zile vor pleca mai mulţi jucători, unii din cauza faptului că nu-şi justifică banii încasaţi raportat la evoluţiile modeste din toamnă, după cum a lăsat se să se înţeleagă Răchită.

În locul celor la care staff-ul tehnic urmează să renunţe vor fi aduşi alţii, şi nu doar români! Pe lista de achiziţii se află componenţi ai loturilor unor formaţii din primul eşalon.

Unii vor fi luaţi sub formă de împrumut, existând discuţii în acest sens cu conducătorii cluburilor Viitorul Constanţa, Dinamo Bucureşti, Astra Giurgiu şi FCSB, iar alţii vor semna din postura de jucători liberi de contract.

„Unii ne-au refuzat pentru că au auzit că la Poli nu se dau banii promişi şi nu au unde să stea”, a dezvăluit Valeriu Răchită.

El a continuat: „Vor exista mişcări masive de jucători. Rămâne ca echipele din prima ligă să-şi definitiveze loturile pentru a vedea pe cine putem aduce. Există posibilitatea să vină şi jucători de la Sportul Snagov, eu sunt cel care i-a urmărit şi i-a dus acolo. Din lotul actual vor pleca mulţi! Vor rămâne doar cei care vor cu adevărat să joace pentru această echipă! Mă voi uita şi la centrul de copii şi juniori, poate voi găsi un nou Budescu. Eu l-am găsit pe Budescu la U16 şi l-am promovat când mulţi mi-au zis că este prea tânăr. Vor apărea nemulţumiri, probabil şi dezinformări”.

Valeriu Răchită a semnat cu ACS Poli Timişoara un contract valabil un an şi jumătate. „Am acceptat această propunere în urma unor telefoane primite de la Ştefan Nanu şi Radu Birlică. Am fost în decembrie la Timişoara, m-am întâlnit şi cu primarul Nicolae Robu, l-am simţit aproape de fotbal. Pentru a ne salva de la retrogradare ne sunt necesare cel puţin opt-nouă victorii şi câteva remize. Avem la dispoziţie şase săptămâni de pregătire în care ne vom axa pe construirea unui lot care să ne asigure menţinerea în al doilea eşalon”, a completat fostul jucător de la Petrolul şi Steaua.

„Simţim că Valeriu Răchită a fost cea mai bună alegere pe care am putut să o facem. Ne aşteaptă un an nu greu, ci foarte greu, dar în fotbal este posibil orice!”, a precizat, la rândul său, preşedintele Radu Birlică.

„Îi mulţumesc domnului Răchită că a acceptat să încerce să îndeplinească un obiectiv greu de realizat. El a fost un lider şi aş vrea să imprime echipei noastre un stil bazat pe agresivitate, competitivitate, disciplină şi să creeze o atmosferă bună în cadrul lotului. Sper într-o colaborare bună şi în ceea ce priveşte centrul de copii şi juniori”, a spus şi vicepreşedintele Viorel Boiţ.

Ştefan Nanu a preluat funcţia de team-manager, urmând să asigure legătura între echipă şi conducere. „Îi mulţumesc lui Vivi că a acceptat oferta noastră. Sper să ne îndeplinim obiectivul actual, iar anul viitor să promovăm”, a menţionat Nanu, fost antrenor al echipei timişorene în prima jumătate stagională.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *