ACS Poli a strâns rândurile. Plecări multe de la echipa timișoreană

ACS Poli 4 1

Este o iarnă lungă și cu multe încercări pentru ACS Poli, ocupanta locului al treilea în seria a 8-a a Ligii a III-a. Gruparea alb-violetă s-a reunit în cele din urmă în complexul sportiv „Adrian Stoicov” în vederea participării în a doua jumătate stagională.

Tot sub conducerea lui Silviu Bălace, asistat de antrenorul secund Răzvan Ionilă și de antrenorul cu portarii Gheorghe Stoianov, sub îndrumarea directorului tehnic Romulus Buia și alături de organizatorul de competiții Ciobi Peter.

Lotul actual este alcătuit din următorii jucători: Cristian Toma, Alexandru Filip – portari; David Bălace, Sebastian Foca, Raul Cochințu, Cristian Murariu, Roberto Stoia, Cristian Daminuță, Raul Popa – fundași; Sinișa Sporin, Adrian Chiriac, Bogdan Turdean, Cristian Mitre, Sergiu Românu, Denis Dorobanțu, Alexandru Dincă, Bogdan Țărțău – mijlocași; Darius Buzdugan, Flavius Toboșaru, Adrian Sevici – atacanți.

De la primul antrenament din 2021 au absentat motivat Cristian Toma, Alexandru Filip, David Bălace și Cristian Murariu.

Alături de alb-violeți s-a pregătit și Markos Gakos, care nu va rămâne însă la ACS Poli.

Fosta prim-divizionară are interdicție la efectuarea de transferuri din cauza unor datorii. Astfel, noutățile sunt reprezentate doar de jucători care au mai evoluat pentru ACS Poli, aflați deja sub contract cu clubul, toți fiind formați la propriul centru de copii și juniori.

Este vorba despre fundașul Raul Cochințu, mijlocașii Bogdan Turdean și Bogdan Țărțău și atacantul Adrian Sevici. Lor li se alătură portarul Alexandru Filip, care îl înlocuiește pe Robert Popeț. Filip și-a indicat regretul pentru rolul jucat în incidentele de la partida cu Progresul Ezeriș atât în fața comisiilor FRF, cât și a adversarilor și se va afla sub stricta observație disciplinară a staff-ului tehnic.

Au părăsit echipa în această iarnă Dănuț Bilia, Michel Rosenblum, Marius Călin (Progresul Pecica), Salhi Ouadie (Șoimii Lipova), Mihai Hecsko (CSC Ghiroda și Giarmata Vii), Claudiu Matiș (CSM Reșița), Narcis Plută (Progresul Ezeriș), Patrick Peter (Viitorul Șelimbăr), Robert Popeț și Alexandru Daminescu (Dumbrăvița).

Obiectivul staff-ului tehnic este să-i aducă la același nivel de pregătire fizică pe jucători, o parte dintre ei începând deja antrenamentele individual sau cu alte echipe.

Mișcările de trupe necesită și o nouă fază de omogenizare, astfel că o altă țintă este disputarea cât mai multor meciuri de pregătire.

Primele două teste sunt programate în această săptămână, mai exact mâine, de la ora 14, cu Ripensia Timișoara U19, și sâmbătă, de la ora 11, cu Progresul Ezeriș. Ambele partide se vor disputa la baza „Adrian Stoicov” de lângă stadionul „Dan Păltinișanu”.

„Va fi foarte dificil pentru noi, am pierdut jucători cu experiență, lotul fiind unul semnificativ subțiat și numeric, dar nu dezarmăm, facem tot ce putem face. Vreau ca băieții rămași să-și demonstreze calitățile, vor avea ocazia să joace, nu vom urmări obsesiv greșelile, fiindcă mulți n-au jucat în ultima perioadă. Așa cum le-am spus și înaintea turului, este o șansă pentru toți să fie văzuți și să facă un pas mai sus.

Cei de acum au chiar exemple clare dintre foștii lor colegi, cum a fost Claudiu Matiș, care a tratat foarte serios perioada petrecută la Poli, și-a dorit mult, echipa l-a ajutat și a ajuns în liga secundă. Cred că am făcut tot ce a depins de noi în toamnă, am dus echipa pe podium, am apărat numele și blazonul clubului și al orașului.

Este de înțeles faptul că trecem cu toții printr-o perioadă dificilă, însă Timișoara este un oraș mare, nu-mi vine să cred că nu există resurse pentru a-i susține pe acești băieți tineri, de care au beneficiat și vor mai beneficia și alte echipe din localitate”, a declarat antrenorul principal Silviu Bălace.

„Parcă a trecut o veșnicie de la finalul turului. Sunt foarte dornic de pregătire, să fim sănătoși, să ne putem pregăti bine în această perioadă, să înceapă competiția oficială. Îmi place să-mi asum responsabilitatea de a fi lider în vestiar, iar important este ca acești copii să înțeleagă că au o șansă să-și clădească un viitor frumos fiecare. Dacă facem o pregătire bună și arătăm calitate în campionat, lumea îi va observa. Noi suntem gata să punem osul la treabă”, a spus și jucătorul Cristian Daminuță.

Suporterii care doresc să acorde o mână de ajutor clubului ACS Poli Timișoara pot accesa platforma acspoli.ro/donatii, de unde au posibiltatea de a direcționa orice sumă către gruparea alb-violetă, banii urmând să fie utilizați pentru asigurarea necesităților sportive din acest final de sezon.

Sursa foto: acspoli.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *