Acord de principiu privind îngheţarea competiţiilor baschetbalistice

minge baschet oradea

Preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Horia Păun, a declarat pentru Agerpres că a convenit de principiu cu reprezentanţii cluburilor din ligile naţionale masculine şi feminine îngheţarea campionatelor, majoritatea echipelor neavând posibilitatea financiară de a respecta regulile impuse prin ordin de ministru pentru reînceperea pregătirii.

„Din păcate, ridicarea restricţiilor se va face gradual, acum propunerile fac referire doar la seniori şi loturile olimpice, nu ştiu câte cluburi îşi vor permite să se supună acestor restricţii drastice, cu carantină şi izolare totală, cu personal, staff, dispus să stea în cantonament atâtea săptămâni. În principiu, în urma discuţiilor cu cluburile din Liga Naţională de seniori şi senioare, am agreat să închidem. Decizia nu a fost luată încă, probabil că vor mai fi unele discuţii cu cluburile. Oricum, liga ar fi trebuit să se închidă pe 31 mai şi cam toate contractele erau până la acea dată. Vom mai avea nişte discuţii, dar este greu de presupus că vom avea forţa financiară în primul rând să respectăm condiţiile pentru a finaliza competiţiile pe teren. Vom face exact cum s-a întâmplat şi în alte ligi din Europa, îngheţare, nu promovează, nu retrogradează nimeni. Aşa s-a întâmplat, ne-am fi dorit să terminăm pe teren competiţia sportivă, dar, din păcate, pandemia şi tot ceea ce a generat ea ne ia acest drept de a termina competiţiile aşa cum ar fi trebuit să se întâmple. Decizia va finală va fi luată prin Comitetul Director”, a declarat Horia Păun pentru Agerpres.

Preşedintele FRB este de părere că sportul românesc are nevoie ca şi juniorii să poată să reînceapă antrenamentele stopate din cauza pandemiei de COVID-19.

„Aşteptăm să vedem, poate în următorul val de restricţii ridicate să putem să ne antrenăm măcar în aer liber. Dar toată lumea face referire numai la seniori, eu vreau să spun că principala noastră preocupare este ca şi sectorul juvenil să înceapă, cred că tot sportul românesc are nevoie de activitate. Cred că trebuie să ne readucem copiii înapoi la sport, pentru că altfel pagubele vor fi însemnate pe viitor, nu cred că vom mai avea sportivi pregătiţi să facă pasul spre marea performanţă dacă vom sta în următoarele luni în casă”, a mai spus Horia Păun.

Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii au emis în 4 aprilie ordinul nr. 549 care cuprinde o serie de recomandări pentru cluburile şi federaţiile care doresc să reia antrenamentele după 15 mai, când este aşteptată încheierea stării de urgenţă decretate ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Printre condiţiile impuse de autorităţi pentru reluarea pregătirilor se află izolarea sportivilor în cadrul bazelor sportive, testarea lor pentru COVID-19, precum şi măsuri stricte de igienă şi dezinfecţie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *