Achiziţii mai simple pentru beneficiarii PNDR

Procedura de achiziţie publică nu va mai fi necesară pentru achiziţionarea de linii tehnologice pentru procesarea produselor agricole, de către beneficiarii finanţărilor nerambursabile obţinute prin Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală (PNDR).

CITEȘTE ȘI: S-a câștigat marele premiu la Tragerea Suplimentară Loto 6/49. Sunt aproape 4 milioane de euro! Biletul a fost jucat la o agenție din Timișoara!

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a inclus recent această categorie de achiziţii printre cele care pot fi efectuate mai simplu, prin baza de date cu preţuri de referinţă.

Producătorii, importatorii sau dealerii pot încărca online în baza de date cu preţuri de referinţă a AFIR oferte privind linii tehnologice pentru investiţiile agricole şi procesarea produselor agricole. După publicarea în baza de date, beneficiarii privaţi PNDR vor putea achiziţiona direct respectivele produse, fără a mai parcurge procedura de achiziţie publică.

Totodată, AFIR a actualizat documentaţia pentru includerea furnizorilor în baza de date, respectiv solicitarea de înscriere, declaraţia pe proprie răspundere şi cea de asumare a preţurilor, documente care vor fi semnate doar electronic.

CITEȘTE ȘI: 24 şi 31 decembrie ar putea fi zile libere! Românii, minivacanţe de câte 5 zile de Crăciun şi Revelion

Baza de date cu preţuri de referinţă e concepută ca un mecanism menit să simplifice procedura de achiziţie publică a utilajelor şi echipamentelor specializate necesare beneficiarilor PNDR.

Această bază de date funcţionează pe principiul cumpărării directe a echipamentului dorit de către beneficiarii PNDR, fără a mai parcurge altă procedură de achiziţie, dar cu respectarea prevederilor comunitare şi naţionale în vigoare.

La ora actuală, baza de date a AFIR cuprinde peste 36.500 de elemente înscrise.

Agenţia analizează şi posibilitatea introducerii în baza de date a halelor industriale, după cum afirmă directorul general al instituţiei, Adrian Chesnoiu.

Baza de date cu preţuri de referinţă poate fi consultată pe pagina de internet a AFIR, www.afir.info.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns