Achiziţia de maşini noi, o prioritate pentru pompierii militari

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a participat ieri, la Timişoara, la şedinţa de bilanţ a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Timiş.

CITEȘTE ȘI: Măsuri pentru vremea rea în Timiş

A felicitat personalul instituţiei pentru profesionalismul de care a dat dovadă în 2018, dar a şi pus degetul pe rană în câteva chestiuni care privesc atât intervenţiile medicale de urgenţă, cât şi pe cele la incendii.

Astfel, potrivit celor afirmate de Arafat, parcul auto al pompierilor militari este în mare mare măsură îmbătrânit, mai exact aproximativ o treime din maşinile de intervenţie au peste 30 de ani.

CITEȘTE ȘI: A murit nevinovat! Tânăr de 21 de ani, ucis de un şofer de BMW fără permis şi beat turtă la volan!

„Ţinta noastră este să îmbunătăţim timpii de reacţie, astfel încât în următorii ani să ajungem în şase-şapte minute de la momentul apelului telefonic, în mediul urban. Şi în mediul rural ne dorim să avem reacţii la fel de rapide, dar va fi nevoie de mai mulţi ani până când vom reuşi să avem aceeaşi viteză de reacţie ca în oraşe.

Din păcate, parcul auto al pompierilor militari este în mare măsură vechi. Avem, la nivelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), peste 500 de maşini care au peste 30 de ani. Treptat, le vom înlocui cu autovehicule noi, fapt care va reduce atât costurile de exploatare, cât şi timpul de intervenţie la intervenţiile medicale sau la incendii”, a declarat Raed Arafat.

El a ţinut să amintească, de asemenea, că IGSU derulează, începând din 2015, un program investiţional amplu, din fonduri europene, care însumează achiziţii de aproximativ 200 de milioane de euro până în 2020.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.