De multe ori străzile pietonale din centrul oraşului devin parcări. Trotuarele reprezintă principala opţiune a şoferilor şi, nu de puţine ori, unele parcuri se transformă în locuri de „adăpostit” maşinile. Toate acestea se întâmplă pentru că şoferilor li se permite. Dacă ar fi „usturaţi” mai des cu amenzi, cu siguranţă s-ar gândi de două ori înainte să facă un asemenea gest.
La începutul acestei veri, în paginile ziarului am relatat despre cazul unei şoferiţe care îşi parcase maşina în Parcul Copiilor şi era cât pe ce să dea cu autoturismul peste o întreagă familie. Este incredibil că într-un oraş ca Timişoara se poate întâmpla aşa ceva.
Google a anunţat relansarea platformei Google Arts & Culture, disponibilă şi pe mobil
Zilele trecute, în Parcul Alpinet, trei vehicule erau parcate la umbra copacilor. Desigur, şi acestor şoferi li s-a permis acest lucru.
După urmele lăsate acolo de maşini se pare că parcarea în acel parc este o obişnuinţă. În zona terasei Flora, de foarte mulţi ani trotuarul este transformat în parcare şi, totuşi, poliţia locală nu pare să fi aflat de acest lucru.
Dacă pietonii sănătoşi se mai pot strecura printre stâlpi şi vehicule, bătrânilor le este cam greu, iar persoanele cu dizabilităţi n-au nici o şansă să treacă prin zonă. Cât despre părinţii cu copii în cărucioare, n-au decât să-şi încerce norocul pe carosabil…
CE face Politia ,de CE nu-SI fac treaba,nesimtire din ambele tabere??
Parcul Alpinet este distrus intentionat de catre administratia Lae, pentru ca planul lor este sa „privatizeze” acest parc, adica sa-l umple cu birturi care sa deserveasca miile de turisti care sunt asteptati in zona zilnic (daca nu se reuseste amplasarea vestiteti fantani pe Bega, vor organiza tot felul de balciuri care sa aduca bizonii acolo). Adica „paine si circ”, ca doar Timisoara nu e campus monastiresc.