Accident înfiorător în Ungaria. Trei români au fost răniți, unul este în stare gravă (video)

Accidentul cu 42 de mașini produs pe autostradă în Ungaria a fost filmat (video)

Accident înfiorător în Ungaria. Trei români au fost răniți, unul este în stare gravă

MAE anunță că trei români au fost răniți și că unul este în stare gravă în urma accidentului produs sâmbătă pe o autostradă din Ungaria. În accidentul provocat de o furtună de praf au fost implicate zeci de mașini.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că „Ambasada României la Budapesta a fost notificată de către un cetățean român, prin intermediul numărului de telefon de urgență, cu privire la un accident rutier, produs la data de 11 martie 2023, în jurul orelor 14:25, pe autostrada M1 din Ungaria, între localitățile Tatabanya și Budapesta, în care au fost implicate mai multe autovehicule.”

Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile locale, inclusiv cu sprijinul Biroului Atașatului de Afaceri Interne, pentru a obține informații cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate.

„Potrivit datelor preliminare comunicate de către autoritățile locale, până la acest moment, printre persoanele implicate în accident se află și trei cetățeni români, dintre care unul a fost grav rănit. De asemenea, autoritățile ungare au precizat că toate persoanele rănite în accident au fost transportate la unități medicale din zonă, identificarea completă a acestora urmând a se realiza după acordarea îngrijirilor medicale de urgență”, a anunțat MAE.

Ambasada României la Budapesta a precizat că „va continua dialogul cu autoritățile locale pentru a obține informații legate de unitățile medicale la care au fost transportate persoanele rănite și cu membrii de familie ai persoanelor afectate, fiind pregătită să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări.”

Poliția din Ungaria a anunțat că cel puțin cinci tiruri și 32 de autoturisme au fost implicate în accidentul produs pe autostrada M1 care leagă Budapesta de Austria. Accidentul a avut loc în apropierea capitalei și a fost provocat de o furtună de praf care a redus foarte mult vizibilitatea pe șosea. Potrivit primelor informații ale autorităților, 26 de persoane au fost rănite, din care șase sunt în stare gravă. La fața locului au fost trimise numeroase echipaje medicale, inclusiv în elicoptere.

Mai multe mașini au luat foc în urma impactului. Polițiștii au închis autostrada M1 în ambele sensuri.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Accident înfiorător în Ungaria. Trei români au fost răniți, unul este în stare gravă (video)

  1. Da, praful saharian a redus vizibilitatea, doar ca nici soferii nu mai reduc viteza cind vizibilitatea scade- o dau tot asa inainte, nu mai exista sentimentul de protectie personala …de ..stai un pic sa vedem ce e aici….
    Se vede asta din filmarea accidentului cu o camera de bord….iar ceilalti opresc unde se nimereste, fara sa ia in calcul ca pot fi loviti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *