Accident incredibil în F1. Raikkonen i-a rupt piciorul unui mecanic (video)

Un mecanic al echipei Ferrari a fost serios accidentat, duminică, de monopostul pilotat de finlandezul Kimi Raikkonen, în turul 36/57 al Marelui Premiu al Bahrainului, care s-a desfăşurat pe circuitul de la Sakhir.

Aflat pe locul al treilea, Raikkonen a intrat la boxe pentru al doilea schimb de pneuri în cursa care contează pentru a doua etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Operatorul cricului pentru trenul faţă de roţi a coborât monopostul, deşi roata stânga-spate se blocase şi nu fusese schimbată. Pilotul finalndez a înţeles că schimbul a fost efectuat şi a plecat de pe loc, trecând peste piciorul unuia dintre mecanici.

Mecanicul a primit îngrijiri medicale pe linia boxelor, apoi a fost transportat la spital.

Raikkonen a parcurs câteva zeci de metri cu trei pneuri de compoziţie supersoft şi una soft, înainte de a i se cere imperios de la boxe să oprească maşina. Finlandezul a ieşit nervos din monopost şi s-a dus direct la vestiare, aruncând în perete o sticlă de apă.

Acest accident, care a ţinut ceva timp linia boxelor închisă, i-a permis coechipierului lui Raikkonen, germanul Sebastian Vettel, să câştige în Bahrain, scrie digi24.ro.

Reacţia mecanicului accidentat

Mecanicul, Francesco Cigarini, a fost diagnosticat cu dublă fractură de tibie și peroneu și a fost deja operat. Mecanicul le-a oferit un mesaj de mulțumire, de pe patul de spital, tuturor celor care l-au încurajat.

”Operația a decurs bine. Trebuie să le mulțumesc tuturor persoanelor care și-au făcut griji pentru mine. Nimic mai mult, o îmbrățișare”, a fost mesajul postat de Francesco, pe contul personal de Instagram.

0 Comments

No Comment.