Accident incredibil în F1. Raikkonen i-a rupt piciorul unui mecanic (video)

accident F1

Un mecanic al echipei Ferrari a fost serios accidentat, duminică, de monopostul pilotat de finlandezul Kimi Raikkonen, în turul 36/57 al Marelui Premiu al Bahrainului, care s-a desfăşurat pe circuitul de la Sakhir.

Aflat pe locul al treilea, Raikkonen a intrat la boxe pentru al doilea schimb de pneuri în cursa care contează pentru a doua etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Operatorul cricului pentru trenul faţă de roţi a coborât monopostul, deşi roata stânga-spate se blocase şi nu fusese schimbată. Pilotul finalndez a înţeles că schimbul a fost efectuat şi a plecat de pe loc, trecând peste piciorul unuia dintre mecanici.

Mecanicul a primit îngrijiri medicale pe linia boxelor, apoi a fost transportat la spital.

Raikkonen a parcurs câteva zeci de metri cu trei pneuri de compoziţie supersoft şi una soft, înainte de a i se cere imperios de la boxe să oprească maşina. Finlandezul a ieşit nervos din monopost şi s-a dus direct la vestiare, aruncând în perete o sticlă de apă.

Acest accident, care a ţinut ceva timp linia boxelor închisă, i-a permis coechipierului lui Raikkonen, germanul Sebastian Vettel, să câştige în Bahrain, scrie digi24.ro.

Reacţia mecanicului accidentat

Mecanicul, Francesco Cigarini, a fost diagnosticat cu dublă fractură de tibie și peroneu și a fost deja operat. Mecanicul le-a oferit un mesaj de mulțumire, de pe patul de spital, tuturor celor care l-au încurajat.

”Operația a decurs bine. Trebuie să le mulțumesc tuturor persoanelor care și-au făcut griji pentru mine. Nimic mai mult, o îmbrățișare”, a fost mesajul postat de Francesco, pe contul personal de Instagram.

Francesco Cigarini


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns