Accesul crescut al pacienților la medicamentele biosimilare

Accesul crescut al pacienților la medicamentele biosimilare

Accesul crescut al pacienților la medicamentele biosimilare.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) și Ministerul Sănătății (MS) au decis să asigure accesul crescut al pacienților la medicamentele biosimilare. Măsura ce va fi implementată începând cu luna iulie..

Medicamentele biosimilare au o mare însemnătate strategică pentru guverne, în primul rând pentru că favorizează un acces mai mare al pacienților la medicamente, precum și pentru că generează optimizare bugetară, cu care CNAS va putea compensa mai multe medicamente noi.

„Sustenabilitatea sistemului de sănătate este o provocare pentru multe guverne europene, inclusiv al României. Îmbătrânirea populației, creșterea incidenței bolilor cronice, creșterea poverii acestor boli, costul ridicat al noilor medicamente pun presiune pe bugetele de sănătate din întreaga Europă.

CITEȘTE ȘI: Oferta Guvernului pentru profesorii greviști, o palmă dată demnității dascălilor: ”Nu suntem asistați social!”

La 15 ani de la aprobarea primului medicament biosimilar în Europa, s-a ajuns astăzi la mai mult de 2 miliarde de zile de tratament cu experiență clinică în deplină siguranță și eficiență”, au transmis reprezentanții Asociației Producătorilor de Medicamente Generice din România care salută această inițiativă.

Produselele biosimilare nu sunt altceva decât produse generice în domeniul produselor biologice, care prezintă siguranță și eficacitate, iar studiile care au stat la baza autorizării lor demonstrează acest lucru.

Utilizarea acestor produse în România, la fel ca și în alte țări din UE, este esențială pentru că îmbunătățește pe de o parte accesul la medicamente, iar pe de altă parte produce economii de bani, care pot fi utilizate pentru extinderea programelor existente și pentru accesul mai multor pacienți la programe desfășurate de Ministerul Sănătății și CNAS.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *