Abonamente la preț redus pentru elevii navetiști din Timiş

navetisti

Până la momentul în care se va auzi primul clopoțel a rămas o săptămână și, alături de uniformă, ghiozdan sau un penar plin, grija părinților se îndreaptă și spre transportul învățăceilor către școală. O situație aparte o reprezentă deplasarea elevilor navetiști cărora, în contextul pregătirilor legate de începutul de an școlar, CFR Călători le recomandă să îşi achiziţioneze din timp biletele sau abonamentele dorite pentru a călători spre și dinspre locul în care învaţă.

De altfel, de la prichindeii din clasa zero până la adolescenții care vor absolvi liceul vara viitoare, toată suflarea studioasă beneficiază, în baza carnetului de elev sau a adeverinţei pentru clasa pregătitoare (vizate pentru anul şcolar în vigoare), de o reducere de 50 la sută la cumpărarea unui bilet de tren Regio, clasa a II-a. O facilitate de care, în egală măsură, beneficiază și studenţii la zi din învăţământul de stat sau privat acreditat.

Număr nelimitat de călătorii

Atunci când se fac calcule legate de economisirea banilor şi de valorificarea timpului, o soluție avantajoasă pentru cei care călătoresc frecvent cu trenul este abonamentul, ne încredințează feroviarii. Și aici prețurile sunt reduse la jumătate, numărul călătoriilor cu trenurile Regio (la clasa a II-a) incluse fiind nelimitat.

În baza carnetului de elev, respectiv a legitimaţiei de student „reducere la transport” vizate pentru anul şcolar/universitar, elevii din învăţământul obligatoriu, profesional şi liceal acreditat/autorizat vor putea cumpăra bilete/abonamente cu reducere până la data de 9 octombrie inclusiv, iar studenţii până la data de 31 octombrie inclusiv.

Elevii din clasele I, din clasele a IX-a (în perioada 12 septembrie – 9 octombrie inclusiv), precum şi studenţii de anul I (în perioada 1–31 octombrie inclusiv) pot cumpăra bilete/abonamente cu reducere pe baza unei adeverinţe eliberate de către unitatea de învăţământ de apartenenţă, în cazul în care aceasta nu le-a eliberat carnetul de elev/ legitimaţia de student “reducere la transport”.

Ulterior datelor de 9 şi 31 octombrie, nu se vor mai accepta adeverinţele pentru procurarea biletelor/abonamentelor, ci doar carnetele de elev, respectiv legitimaţiile de student „reducere la transport” care trebuie vizate pentru anul şcolar/universitar care va începe peste câteva zile.

Exemplificând, un elev care domiciliază la Jimbolia și învață la o unitate școlară din Timișoara va plăti pentru un abonament lunar dus-întors (42 de călătorii) suma de 55,65 de lei. Aceeași bani va trebui să scoată din buzunar și unelev din Buziaș, ca de altfel toți cei care domiciliază în localități situate între 30 și 40 de kilometri de Timișoara. Pentru un adult, prețul acestui tip de abonament se ridică la 111,30 lei.

Pentru distanțe mai lungi, tariful crește corespunzător. Pentru o localitate situată la o distanță de 50-60 de kilometri, prețul este mai mare cu 21 de lei, adică 76,65 lei pentru cele 42 de călătorii cuprinse în abonamentul lunar. În ceea ce privește naveta din localități mai apropiate, ea costă 35,75 lei pe lună (sub 10 kilometri), 40,95 lei (între 10 și 20 de kilometri), respectiv 46,20 lei (între 20 și 30 de kilometri).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *