Aberații timișorene: Polițiștii locali pot să fie pensionari, dar șeful lor să facă sală!

Aberații timișorene: Polițiștii locali pot să fie pensionari, dar șeful lor, să facă sală!

Dezbaterea publică pe tema criteriilor de organizare a concursurilor pentru șefia unor instituții publice a provocat multă agitație în spațiul public. Se vehiculează că, de multe ori, astfel de criterii sunt făcute într-un asemenea mod încât să poată fi ocupate de persoanele care sunt dorite de conducerea instituției.

La dezbaterea amintită, cele mai intense discuții au fost provocate de criteriile propuse pentru ocuparea postului de director executiv al Poliției Loale Timișoara. Monica Pfeiffer, director executiv al Direcției Management Intern din cadrul Primăriei Timișoara, a transmis că municipalitatea dorește ca ocupantul postului să susțină probe sportive, pentru a dovedi că este apt din punct de vedere fizic și că poate desfășuura activitatea cot la cot cu ceilalți angajați.

Evident, acest lucru a stârnit iritare, mulți timișoreni apreciind că pentru un asemenea post de conducere nu se impun cine știe ce calități fizice, ci organizatorice, de lider care poate să își asume responsabilități și să transmită viziunea sa în rândul angajaților.

Reacțiile celor care și-au exprimat părerea în acest sens par destul de fundamentate, mai ales dacă luăm în calcul și un alt aspect. Poliția locală este înțesată de persoane ieșite la pensie (îndeosebi foști angajați în structuri ale Ministerului de Interne), persoane în jur de 60 de ani, care își desfășoară activitatea cu precădere la birou, întrucât nu mai fac față solicitărilor muncii de teren.

Or, aici este paradoxul: anagajații pot să aibă burtă și să nu mai poată patrula, dar șeful trebuie să fie atlet și să facă sală! Alte aberații timișorene…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Aberații timișorene: Polițiștii locali pot să fie pensionari, dar șeful lor să facă sală!

Lasă un răspuns