A plouat cu amenzi, în Timiș, de la comisarii Gărzii de Mediu

De la începutul anului, Comisariatul Județean Timiș  al Gărzii Naţionale de Mediu a efectuat un număr total de  597 de inspecţii, dintre care 202 planificate, conform planului anual de controale, şi 395 de inspecţii neplanificate.

În urma acestor controale, au fost aplicate șase avertismente și  60 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 1.202.000 lei.

CITEȘTE ȘI: Investiții în școală, infrastructură și cămine culturale, pe lista proiectelor importante din comuna Peciu Nou

Principalele neconformităţi constatate în urma controalelor efectuate în perioada menţionată au fost: funcționarea fără autorizație de mediu sau fără respectarea prevederilor acesteia (au fost aplicate 10 amenzi în valoare totală de 440.000 lei); prestarea serviciului de salubrizare de către operatori, fără asigurarea parametrilor tehnici reglementați, (2 amenzi în valoare totală de 60.000 lei); gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor  (18 amenzi aplicate în valoare totală de 212.500 lei); realizarea unor proiecte de investiții fără acord de mediu sau fără a notifica APM Timiș la finalizare și înainte de punerea în funcțiune (5 amenzi în valoare totală de 155.000 lei); abandonări de deșeuri în zone nepermise pe domeniul public (au fost aplicate șase amenzi în valoare totală de 75.000 lei); afectarea calității aerului înconjurător (5 amenzi în valoare totală de 55.000 lei); nedepunerea declarațiilor la fondul pentru mediu (8 amenzi în valoare totală de 29.000 lei); diminuarea suprafețelor de spații verzi ( 1 amendă în valoare de 50.000 lei)

În această perioadă au fost înregistrate patru evenimente cu risc pentru mediu, respectiv poluări accidentale. Incidentul la stația de epurare de la Jabăr a condus la afectarea calității apei din râul Timiș, ocazie cu care s-a aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 35.000 lei și s-au dispus măsuri de conformare.

Poluarea pârâului Timișel prin manipulare necorespunzătoare a unui produs fitosanitar (fungicid) de către angajații unei societăți cu profil agricol a dus la sancționarea societății cu 60.000 lei. De asemenea pentru incendiul de la centrul de colectare dezmembrare vehicule scoase din uz din Timișoara și pentru spulberările pe depozitul de zgură și cenușă  de la Utvin, aspecte
care au afectat temporar calitatea aerului înconjurător din zonă, Comisariatul Județean Timiș  al Gărzii Naţionale de Mediu a aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 20.000 lei și a dispus măsuri urgente de conformare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “A plouat cu amenzi, în Timiș, de la comisarii Gărzii de Mediu

  1. Sesizare către Garda de Mediu și către alte organe abilitate, inclusiv ONG-uri și partide care se consideră ecologiste… până nu e prea târziu!
    O curte a UVT (cu gard spre Str. Plautius Andronescu) – vreo 3 brazi, vreo 2-3 chiparoși de baltă – adică vreo 5-6 arbori ajunși la vârste și dimensiuni respectabile. Se pare că vor fi rași definitiv (după ce au fost obraznici și nu s-au uscat de la sine în urma unor ciuntiri premeditate), pentru a se ridica o clădire/cantină pe spațiul verde respectiv.
    Citiți proiectul deja aprobat, luați măsuri! – nu fiți de KK!
    https://senat.uvt.ro/files/c4497fcec5f892e4e0eba35a55d9ec0912c53c40/

  2. In fata fostei banci Carpatica in triunghiul delimitat de gardul viu aproape de buricul targului zac niste mormane de gunoaie.Poate le vede si garda de mediu,desi gardul viu e cam prea inaltsi ar merita redus la 1m.

Lasă un răspuns