A murit actorul englez Ben Cross

ben cross

Actorul englez Ben Cross, cunoscut pentru rolul din ”Chariots of Fire“, a murit la vârsta de 72 de ani, a anunţat reprezentantul lui, care a precizat că decesul a fost neaşteptat, după o scurtă perioadă în care a fost bolnav, informează The Guardian.

Cross a încetat din viață în Viena, unde încheiase recent filmările pentru filmul horror ”The Devil’s Light”
Actorul va putea fi văzut în rol principal și într-un alt film postum, drama romantică ”Last Letter From Your Lover“.

Născut Harry Bernard Cross, în Londra, într-o familie catolică, el a urmat cursurile Royal Academy of Dramatic Arts (Rada). După câteva roluri în teatru, a debutat în film în 1977, cu un rol secundar în ”A Bridge Too Far”, în care au mai jucat Sean Connery şi Michael Caine.

În acelaşi an a devenit membru al Royal Shakespeare Company, înainte de a deveni cunoscut pentru rolul Billy Flynn din versiunea din 1978 a spectacolului „Chicago“.

A obţinut rolul principal în ”Chariots Of Fire” (1981), regizat de Hugh Hudson, lung-metraj premiat cu patru trofee Oscar, inclusiv cel pentru cel mai bun film.

Cross a jucat rolul atletului Harold Abrahams în filmul bazat pe povestea adevărată a doi alergători britanici la Jocurile Olimpice din 1924.

El a mai jucat, între alte filme de referință, în ”First Knight” (1995), ”Nuremberg: Nazis on Trial” (2006), ”Star Trek” (2009) şi ”Banshee” (2013), scrie 3dots.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *