A început! Ploile torențiale anunțate de meteorologi lovesc România: străzi inundate, mașini sub apă

Ploile torențiale care au lovit Alba Iulia, în ultimele ore, au făcut ravagii în municipiu. Apa a acoperit partea carosabilă și a blocat circulația în mai multe zone, iar subsolurile unor blocuri au fost inundate. Mai multe mașini au ajuns sub apă, după ce garajele din subsolurile unor blocuri au fost inundate.

CITEȘTE ȘI: Accident cu trei mașini pe autostrada A1, aproape de Vama Nădlac! Șase victime, dintre care trei copii

„Pompierii militari din cadrul ISU Alba acționează pe raza municipiului Alba Iulia, începând din această dimineață pentru înlăturarea efectelor negative cauzate de situația meteorologică severă (inundații).

Pana la momentul actual sunt peste 100 de solicitări telefonice pe Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 de la diverși operatori economici sau proprietari privati care au fost afectati de inundații.

CITEȘTE ȘI: Vestul ţării este sub cod portocaliu. Sunt prognozate averse de până la 80 l/mp

In zonele inundate au fost dislocate următoarele forte: 8 ofițeri, 45 subofițeri, 1 elev și 6 voluntari SVSU cu 7 ASAS, 14 motopompe transportabile si 4 motopompe remorcabile.

Fortele ISU Alba acționează pe raza mun. Alba Iulia in Zona Kaufland, zona IPEC, Bld. Ferdinand, str. Mărășești, str. Traian, str. Siretului, ș.a. pentru extragerea apei din gospodării, operatori economici și decolmatarea zonelor afectate”, a transmis ISU Alba.

Probleme au fost și în comuna Hapria din județul Alba. Acolo mai multe culturi de porumb și nu numai au fost distruse de viitură.

Apa a acoperit inclusiv drumul județean care trece prin localitate, iar aluviunile au înfundat podețele.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns