A fost rezolvat cel mai vechi caz de crimă din lume, petrecut în România

Experții au avut la dispoziție doar un craniu. După ani de cercetări, ei au reușit să elucideze misterul unei crime care a avut loc, cu extrem de multă vreme în urmă, în România.

Misterul unei crime comise acum 33.000 de ani pe actualul teritoriu al României a fost elucidat. O echipă internaţională de cercetători a studiat craniul descoperit în 1941 în peştera Cioclovina Uscată din judeţul Hunedoara.

CITEȘTE ȘI: Pe o insulă din Grecia se caută … locuitori. Dacă te muți acolo, primești lunar 500 de euro

Experţii susţin că bărbatul a fost ucis, cel mai probabil în timpul unei lupte. Urmele de pe craniu duc la concluzia că a primit mai multe lovituri, într-o confruntare faţă în faţă.

Craniul Cioclovina 1 a fost descoperit în anul 1941 în Peștera Cioclovina Uscată, situată în comuna Boșorod din județul Hunedoara, pe teritoriul Parcului Natural Grădiştea Muncelului – Cioclovina. În 2016, craniul a fost confirmat ca aparținând unui Homo sapiens și printre cei mai vechi europeni descoperiți până acum. Deși craniul prezenta fracturi clar vizibile, originea acestora a fost intens dezbătută încă de la descoperire.

sursa: digi24.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “A fost rezolvat cel mai vechi caz de crimă din lume, petrecut în România

Lasă un răspuns