A fost lansat primul volum „Cămine în mișcare”

„Ambasada” a găzduit lansarea primului volum „Cămine în Mișcare”, un proiect care vorbește despre fenomenul migrației în regiunea Banatului istoric și despre oamenii ei speciali.

Cartea reprezintă rezultatul primei ediții „Cămine în Mișcare/ Moving Fireplaces”, un proiect cultural al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană, produs de Asociația Prin Banat, gândit pentru a încuraja oamenii să-şi împărtăşească moştenirea culturală şi poveştile personale cu cei din jur, cu scopul de a întări dialogul inter-cultural.

Pentru a surprinde contextul larg, cultural și socio-economic în care a avut și are loc fenomenul de migrație astăzi, încă de la finalul anului 2017 și începutul lui 2018 a avut loc o mobilizare a metodelor de cercetare istorică, geografică și statistică în zonele extra-urbane ale Banatului.

Cartea conține detalii despre proiect și metodologia acestuia, studii privind tipurile de migrație identificate în Banat, precum și povești de viață ale locuitorilor intervievați în cadrul etapei de cercetare în teren și o introducere a celor întâmplate la evenimentul principal de la Margina și Zorani – Festivalul „Cămine în Mișcare” – din toamna trecută, la care publicul a putut să interacționeze cu viața sătenilor din cele două localități.

Promovând poveștile spuse prin viu grai ca o metodă de a aduce oamenii laolaltă, la lansarea cărții, sala a fost plină de ascultători curioși, dornici să afle istorii ale locuitorilor din zona Banatului culese de Asociația Prin Banat.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns