A fost lansat al șaptelea subsistem de transport public din Timișoara

Societatea de Transport Public din Timișoara a pus, începând de astăzi, în funcțiune un nou subsistem, în prezența primarului Nicolae Robu și a directorului Nicu Bitea.

„Este cel de-al șaptelea subsistem de transport public pe care îl lansăm în Timișoara, alături de tramvaie, troleibuze, autobuze, biciclete, vaporașe și microbuze.

CITEȘTE ȘI: De astăzi, alocaţiile copiilor aproape se dublează. Banii intră în conturile românilor de-abia în luna mai

Deocamdată, el cuprinde 25 de trotinete și trei stații, amplasate în zonele studențești.

În acest an intenționăm să mai achiziționăm încă 100 de trotinete, dar vom lua o decizie după aprobarea bugetului.

Aceste mijloace de transport moderne și ecologice pot fi utilizate gratuit pe baza cardului STPT și, pentru că au mare priză la tineri, vă reamintesc că transportul public pentru elevi și studenți este gratuit din 2013.

CITEȘTE ȘI: Misterul cadavrului mumificat și decapitat, găsit la Vila lui Ceaușescu

Să știți, însă, că am văzut în Miami și în Tel Aviv, că și persoanele mai în vârstă le folosesc”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Cele trei stații pentru trotinete sunt ampasate în fața Cantinei Politehnicii, la Universitatea de Vest și la Facultatea de Electrotehnică.

Vehiculele ajung la o viteză maximă de 25 km/h, au o autonomie de 30 de kilometri și pot fi utilizate timp de cel mult o jumătate de oră.

Sistemul se numește TroTM și poate fi descărcat din magazinul Google Play sau AppStore (acesta din urmă va fi disponibil peste o săptămână).

Trotinetele se utilizează, iar apoi trebuie lăsate, deocamdată, într-una dintre cele trei stații, dar în viitor se intenționează ca acestea să poată fi lăsate peste tot în oraș.

Municipalitatea intenționează să achiziționeze și segway-uri, tot în acest an, pentru a spori oferta de mijloace de transport în comun ecologice.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns