A fost inaugurată Secția de Mari Arși din Timișoara. E cea mai performantă din România

Guvernul a prelungit perioada în care poate fi accesată finanţarea de la BIRD pentru centrele de mari arşi

În prezența ministrului sănătății, Sorina Pintea, a avut loc, miercuri, inaugurarea Secției de Mari Arși a Spitalului Județean din Timișoara, la care au participat oficialități locale din administrație și din domeniul sanitar.

Secția va fi cea mai mare din țară, întrucât va avea cinci paturi, în timp de compartimentul similar din București are doar patru. Deocamdată, sunt funcționale trei dintre cele cinci boxe destinate pacienților cu arsuri pe o mare parte din suprafața corpului, însă fiecare poate fi utilizată ca o mică sală de operație, unde se pot executa micile intervenții necesare.

Aparatura este de ultimă generație și totul a fost amenajat în așa fel încât riscul de infecție a pacientului să fie cât mai aproape de zero.

Ministrul, cu zâmbetul de buze

După ce a vizitat secția, Sorina Pintea, ministrul sănătății, a declarat:

„Observați că de când am intrat aici sunt cu zâmbetul pe buze, pentru că, în sfârșit, avem un centru – pot să-i spun <<centru>> – pentru mari arși, care poate să trateze acești pacienți în condiții absolut optime pentru patologia aceasta.

sorina pintea 2

Am văzut centre din străinătate și sunt atât de mândră că acest centru este identic și, poate, chiar la un nivel superior. Este foarte important că începând de mâine acest centru poate să primească pacienți, că are medici și personal mediu pregătiți, că Ministerul Sănătății și autoritățile locale au realizat această minune. Practic, sunt primele paturi care corespund cu adevărat tuturor standardelor.

Pentru spitalul din Timișoara s-a aprobat funcționarea a încă două linii de gardă pe acest centru și încă două posturi de medici cu specialitatea chirurgie plastică. Sunt funcționale trei boxe și celelalte două vor fi imediat după ce Consiliul Județean Timiș va semna recepția”.

Pe lângă inaugurarea Secției de Mari Arși, ministrul sănătății a mai vizitat, miercuri, Maternitatea Bega, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu”, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” și Institutul de Boli Cardiovasculare.

Detalii despre acest subiect şi mai multe imagini, în ziarul „Renaşterea bănăţeană” de joi, 10 octombrie!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *