A doua tranşă de vaccinuri anti-COVID-19 ajunge astăzi în România. Cele 140.000 de doze vor fi distribuite în 7 orașe, inclusiv Timișoara

vaccin covid 1

Astăzi sosesc în România peste 140.000 de doze de vaccin anti-COVID, pe aeroporturile de la Otopeni, Timişoara şi Cluj-Napoca, de unde vor fi transportate la centrele de stocare.„Din informaţiile furnizate de firma producătoare, 140.400 de doze de vaccin de la Pfizer BioNTech vor sosi mâine, 29 decembrie, în ţară, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Timişoara şi Cluj-Napoca”, a transmis, luni seară, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV)

Astfel, în jurul orei 7.50, pe Aeroportul „Henri Coandă” din Otopeni au ajuns  dozele de vaccin care, ulterior, sunt transportate pe cale rutieră de firma producătoare la centrul de stocare de la Institutul Cantacuzino şi la centrele regionale din Braşov, Craiova, Constanţa şi Iaşi.

În jurul orei 11.00, alte două aeronave aterizează  pe aeroporturile din Timişoara şi Cluj-Napoca, iar dozele de vaccin sunt transportate, tot pe cale rutieră, spre centrele de stocare de la spitalele militare din Timişoara şi Cluj.

Vaccinurile vor fi trasportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale cu gheaţă carbonică şi folie etanşă, a precizat CNCAV.

Cantităţile de vaccin vor fi distribuite astfel:

  • Bucureşti: 40.950 de doze,
  • Iaşi : 25.350 doze,
  • Cluj-Napoca: 29.250 doze,
  • Constanţa: 8.775 doze,
  • Craiova: 12.675 doze,
  • Braşov: 12.675 doze,
  • Timişoara: 10.725 doze.

Primele 10.000 de doze de vaccin împotriva coronavirusului au intrat în ţară vineri, pe la Vama Nădlac 2, judeţul Arad, iar sâmbătă au ajuns la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, desemnat Centru naţional de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19.

Vaccinarea a început, duminică, în toate cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva SARS-CoV-2.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *