A debutat procesul de vaccinare a personalului din învățământul preuniversitar timișean

Vaccinul anti-Covid Johnson & Johnson a eșuat într-un ”număr important” de cazuri

Primele o sută de persoane angajate în sistemul de învățământ preuniversitar timișean au fost deja programate, miercuri, pentru a primi vaccinul împotriva COVID-19 în noul centru deschis la Casa Tineretului, dedicat exclusiv acestei categorii socio-profesionale.

Trei fluxuri vor fi destinate imunizării cu vaccinul Oxford AstraZeneca (pentru persoanele sub 55 de ani) și unul pentru Pfizer/BioNTech. În total, și-au arătat disponibilitatea pentru imunizare prin vaccinare 706 de persoane (360 cu vârste sub 55 de ani) care activează în unitățile de învățământ din Timiș și care nu se regăsesc pe platforma națională de vaccinare, respectiv cadre didactice, nedidactice și cele care fac parte din personalul auxiliar.

Procesul de vaccinare pentru personalul din învățământul preuniversitar timișean se va desfășura pe o perioadă de aproximativ trei săptămâni, centrul de la Casa Tineretului urmând să fie închis ulterior. În acest interval, se pot programa și alte persoane angajate în sistemul de învățământ preuniversitar din Timiș care sunt deja înscrise pe platforma națională de vaccinare. Deocamdată, nu a fost stabilit încă un centru pentru efectuarea rapelului.

La nivelul județului Timiș, au fost vaccinați 1.376 de angajați din mediul preuniversitar (1.027 reprezentând cadre didactice), dintr-un total de 4.668 înscriși pe platforma națională de vaccinare. De la debutul celui de-al doilea semestru, 51 de preșcolari și elevi și 30 de angajați din unitățile de învățământ timișene care au desfășurat activități didactice față în față au fost depistați pozitiv. Orele la clasele/grupele (72 în total) în care au fost identificate cazurile de îmbolnăviri au fost transferate în sistem online.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *