Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș, împreună cu o firmă privată, a lansat, ieri, ghidul gastronomic „Cu Gust, Ediția România”. Ghidul – primul de acest gen din România – urmărește să ofere vizibilitate și valoare bucătăriei bănățene și locurilor care o promovează.
CITEŞTE ŞI: Statul, pregătit să intre cu bocancii în asociaţiile de proprietari
Ghidul cuprinde în paginile sale peste 50 de restaurante, aducând în prim-plan trăsătura distinctivă a fiecăruia și oferind turiștilor motive de a le descoperi.
„Cu gust” a fost tipărit în 500 de exemplare și a fost distribuit gratuit în infocentrele turistice din Timișoara (strada Alba Iulia și Bastion) și din județ, urmând să fie pus la dispoziție și în câteva mari hoteluri din oraș.
CITEŞTE ŞI: Un şofer de camion încărcat cu lemne goneşte cu viteză pe contrasens, pe autostrada A1
Restaurantele sunt descrise în limbile română, italiană și engleză, cei interesați putând afla informații despre poziționarea localurilor, numărul de locuri, ambianță, meniu.
Responsabilii ghidului au explicat că nu trebuie îndeplinite condiții speciale pentru cei care doresc să apară în ediția de anul viitor și că se gândesc să redea informațiile și în limba germană.
Ghidul Cu Gust a fost tiparit in 3000 de exemplare