Oradea este cel mai eficient oraş din România şi campioană la atragerea fondurilor europene. Video

Oradea 1

Administraţia din Oradea a fost prezentată, din nou, ca model de bune practici în ediţia de duminică seara a emisiunii „România, te iubesc!” de la PRO TV.

Într-un amplu reportaj intitulat „Formă fără fonduri”, jurnaliştii televiziunii au criticat ineficienţa guvernării care nu dezvoltă infrastructura chiar dacă România are la dispoziţie 43 de miliarde de euro din fonduri europene, potrivit ebihoreanul.ro.

În antiteză, Oradea este prezentată ca un exemplu în atragerea acestor sume. Jurnalistul Alex Dima s-a deplasat la Oradea, unde a stat de vorbă cu primarul Ilie Bolojan, directorul Direcţiei pentru atragerea fondurilor europene, Marius Moş, şi cu Mihai Jurca, şeful Asociaţiei pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune.

„Practic absorbţia de fonduri europene ne măreşte de 3-4 ori bugetele de investiţii”, i-a explicat edilul.

În emisiune se arată cum Primăria a contribuit la realizarea centurii oraşului şi la podurile supraterane ale acesteia, cum a investit bani europeni în construirea de parcuri industriale, unde lucrează acum peste 7.000 de persoane şi cum a fost modernizat sistemul de termoficare.

„Oradea este pe primul loc în topul celor mai eficiente oraşe din România şi este campioană la atragerea fondurilor europene care au schimbat faţa locului. Până acum din actualul ciclu financiar a atras 180 de milioane de euro şi are solicitări depuse pentru alte 130 de milioane”, a spus Alex Dima, la PRO TV.

De asemenea, Oradea a fost lăudată pentru diversitatea proiectelor europene pe care le accesează, de la aquapark şi reabilitarea de blocuri, la reţele termice, poduri, reabilitări de monumente istorice şi modernizarea unor blocuri operatorii în spitale.

În prezent, au precizat jurnaliştii PRO TV, Oradea a obţinut 20 de milioane de euro din bani europeni pentru realizarea unor pasaje subterane în centrul municipiului.

Totodată, se pune accent pe faptul că Oradea este un oraş turistic, cu un centru viu şi clădiri reabilitate, în 2018 fiind vizitat de 243.000 de turişti.

„Privind la acest loc, la sumele uriaşe atrase aici din fonduri europene n-ai cum să te întrebi de ce în alte locuri nu se poate”, a încheiat Alex Dima.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *