Medicii români sunt foarte apreciaţi în Europa Occidentală

herve si camelia radulescu

Anul acesta, Facultatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” Timişoara oferă candidaţilor la admitere aproape 400 de locuri, dintre care 75 la sută sunt finanţate de la bugetul de stat, dar, conform Colegiului Medicilor Timiş, în medie, 200 de medici părăsesc, anual, ţara.

Camelia Rădulescu, unul din absolvenţii UMF „Victor Babeş” Timişoara, este de 13 ani în Franţa. „Am lucrat la Spitalul Judeţean. Am plecat în Franţa imediat după ce am terminat specializarea în anatomie patologică. E o diferenţă considerabilă între munca în ţară şi cea în străinătate din punct de vedere al mijloacelor puse la dispoziţie pentru stabilirea diagnosticului.

De asemenea, nu este de neglijat nici salariul, care e net superior în Franţa”, spune Camelia Rădulescu, angajată la Spitalul Foch din Suresnes, o localitate situată în Ile-de-France, în apropierea Parisului.

„La Spitalul Foch lucrează cinci medici români: un radiolog, un geriatru, un anestezist, un neurochirurg şi un anatomopatolog. Toţi sunt foarte bine pregătiţi”, spune chirurgul Jean Marie Hervé.

Manageul Spitalului Judeţean Timişoara, prof. dr. Marius Craina, este conştient de faptul că, în ţară, doctorii nu au aceleaşi condiţii de lucru ca şi în străinătate, unităţile sanitare fiind, încă, în urma Vestului în ceea ce priveşte dotarea cu aparatură şi mijloacele de finanţare.

„Medicii pleacă şi trebuie să găsim soluţii să le oferim şi aici condiţii bune de lucru. Sper că cei de la guvern se vor gândi şi la salariile penibile din sănătate”, a declarat Marius Craina.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Medicii români sunt foarte apreciaţi în Europa Occidentală

  1. Adica noi le oferim, pe banii statului, conditii de studii, si dumnealor, dupa ce au terminat medicina pornesc la drum spre occident. Si noi tare mandri ni-s de aprecierile occidentului… Ceva nu-i in regula cu sistemul, de ce nu se incheie contracte cu absolventii dupa care sa fie obligati sa munceasca in spitalele din Romania un numar de ani… macar pana si-a scos statul parleala. In felul cum decurg lucrurile acum, Romania va ramane pe veci pepiniera de cadre pentru sistemul sanitar occidental. Nu merge asa, fratilor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *