A doua etapă de admitere în liceele timişene

evaluare

În Timiş a început cea de-a doua etapă de admitere în învăţământul liceal de stat pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare.

Concret, candidaţii care nu au participat la prima repartizare au de completat, până în 20 iulie, fişele de opţiuni, iar cei rămaşi nerepartizaţi după prima etapă de admitere sunt invitaţi să şi le reformuleze pentru a ocupa locurile rămase libere în licee. În judeţul nostru, 33 de unităţi de învăţământ mai au locuri disponibile, începând cu

Colegiul Naţional Bănăţean din Timişoara, cu patru locuri la ştiinţele naturii, cu predare în limba germană, continuând cu Liceul „Coriolan Brediceanu”, unde se mai poate opta pentru 17 locuri (la aceeaşi specializare şi tot în germană), şi terminând cu altele, la Colegiul Tehnic de Vest, Electrotimiş, Energetic, Liceul Auto.

Elevii timişeni au completat, în prima etapă de înscriere la liceu, nu mai puţin de 3.680 de cereri, alte 125 aparţinând unor copii care au absolvit gimnaziul în alte judeţe, dar doresc să-şi continue în Timiş ciclul preuniversitar. În data de 20 iulie, candidaţiii care au fost respinşi la clasele care organizează probe de aptitudini îşi vor completa şi ei opţiunile urmând ca, după centralizarea datelor, în 23 iulie, să aibă loc repartizarea computerizată pe locuri în a doua etapă a admiterii.

În 23 şi 24 iulie se depun dosarele de înscriere la şcolile la care au fost repartizaţi candidaţii din etapa a doua, ziua de 24 iulie fiind şi data la care se va transmite către licee situaţia locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaţilor admişi în ambele etape.

În perioada 27-30 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva situaţiile speciale ivite în contextul celor două etape de repartizare computerizată, va soluţiona problema elevilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi a celor care nu au participat la primele două runde de repartizări computerizate.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *