După Rusalii, vom afla cine se va „pogorî” la CJT

Direcția Arhitect-șef din cadrul CJT sistează activitatea cu publicul

Discuţiile pentru constituirea majorităţii la Consiliul Judeţean Timiş sunt în plină desfăşurare. „Purtăm negocieri în fiecare zi, în fiecare oră.

Eu am zis că îmi dau demisia de la partid şi mă voi ţine de cuvânt, dar numai dacă nu vom intra în administraţia judeţului. Dacă joi, când va fi şedinţa de constituire, nu o să avem şi noi bucăţica noastră, preşedinte sau vicepreşedinte, îmi dau demisia.

Dar, sunt încă optimist, pentru că avem şi noi varianta noastră”, a declarat Dan Popa, copreşedinte PNL Timiş. Speranţele liberalilor sunt alimentate de decizia luată la ultimul birou permanent naţional al PNL, în care s-a decis, în premieră, deschiderea partidului către alianţe cu absolut toate partidele existente.

În acest context, prinde iar contur varianta susţinerii PNL pentru Titu Bojin la şefia CJT, susţinută şi de Nicolae Robu, celălalt co-preşedinte al PNL Timiş. O greutate în concretizarea acestei ipoteze de lucru ar putea-o avea relaţia specială dintre Dan Popa şi Ion Răducanu, preşedintele UNPR Timiş, cei doi fiind vechi parteneri de afaceri.

Întrebat cât de mult va cântări acest lucru în constituirea viitoarelor alianţe, Dan Popa a răspuns cu subînţeles: „În ultimul timp, suntem amândoi atât de ocupaţi cu politica, încât nu mai avem timp de afaceri. Dacă nu ajungem în adminsitraţia judeţului, îmi dau demisia”. Nici Nicolae Robu nu este resemnat: „Nu aduce anul ce aduce ceasul.

Nimeni nu poate să pretindă acum că are controlul într-un loc sau altul. Toată lumea negociază cu toată lumea”.

În aceste condiţii, protocolul PSD cu UNPR nu mai este atât de sigur. Liberalii mizează pe o majoritate formată împreună cu UNPR şi PMP, deşi, pe de altă parte, nu ar vrea PMP la municipiu.

Mai mult, pentru CJT au apărut tensiuni şi din partea ALDE şi nu este de neglijat nici a treia formulă, cu PSD, ALDE şi PMP. În sprijinul acesteia vin discuţiile purtate de social-democraţi cu PMP, partid căruia i-ar fi fost promis un post de vicepreşedinte, în varianta în care UNPR sare din schemă.

„Nu pot să confirm şi nici să infirm dacă mi-a fost oferit postul de vicepreşedinte, dar este adevărat că am avut negocieri şi avem în continuare cu cei din PSD. Noi vrem să ne maximizăm rezultatele şi să obţinem cât mai mult pentru partid, dar şi să avem siguranţa că ne sunt promovate proiectele.

În concluzie, nu am bătut încă palma cu nimeni”, a declarat Roxana Iliescu, preşedinta PMP Timiş. Verdictul îl vom afla, probabil, joia viitoare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “După Rusalii, vom afla cine se va „pogorî” la CJT

  1. ” ne maximizam rezultatele „ce sa maximizezi oare, ai 2 consilieri si atit la toamna nu cred ca mai auzim de aceste partide in marja de eroare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *