Un autocar cu copii s-a RĂSTURNAT în Braşov. Patru MORŢI şi 22 de RĂNIŢI. PLAN ROŞU de intervenţie

autocar brasov

Un accident grav s-a produs, vineri, pe DN1, în Braşov. Un autocar plin cu copii s-a răsturnat. Trei adulţi şi un copil şi-au pierdut viaţa. Alte zeci de persoane au fost rănite. Potrivit prefectului Ciprian Băncilă, a fost pus în aplicare Planul Roşu de Intervenţie.

13.55 Autocarul transporta copii de la Palatul Copiilor Iasi şi se deplasa la un festival de folclor la Arad.

13.50 Primele informaţii arată că şoferul autocarului a pierdut controlul volanului într-o curbă din cauza vitezei şi s-a izbit de parapetul de pe şosea. Circulaţia pe DN1 între Braşov şi Făgăraş este complet blocată şi s-au format coloane de maşini pe câţiva kilometri. Potrivit ultimelor informaţii autocarul avea doar 21 de locuri, dar în autovehicul se aflau 30 de persoane.

13.40 Medicii aflaţi la locul accidentului produs în judeţul Braşov, unde s-a răsturnat un autocar plin cu pasageri, spun că 22 de persoane au fost rănite, iar 16 dintre ele se află în stare gravă. O parte dintre victime primesc primul-ajutor la faţa locului, altele au fost preluate de ambulanţe.

Accidentul s-a petrecut pe DN1 între Braşov şi Făgăraş, în apropiere de localitatea Perşani.

Potrivit primelor informaţii, autocarul în care se aflau aproximativ 30 de pasageri s-a răsturnat într-o zonă cu multe curbe, cunoscută ca fiind o zonă periculoasă.

Mai multe echipaje de descarcerare şi echipaje SMURD se îndreaptă spre locul accidentului.

„Patru persoane au decedat, trei adulti si un copil. Alte 12 persoane sunt rănite. S-a pus în aplicare planul roşu la nivelul judeţului Braşov. S-au deplasat mai multe echipaje, patru ambulanţe, 8 echipaje SMURD, patru echipe de descarcerare”, a declarat Ciprian Sfreja, purtator de cuvant ISU Braşov.

De asemenea, două elicoptere SMURD au fost solicitate pentru preluarea răniţilor.

„Urmează să facem trierea cazurilor la faţa locului, iar apoi, în funcţie de gravitatea leziunilor, se va decide care dintre răniţi vor fi transportaţi cu elicopterul”, a declarat Adriana Palaghia, purtător de cuvânt la Ambulanţa Braşov.

romaniatv.net


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns