Ultimele zile în care șoferii cu asigurări auto la City Insurance mai pot schimba polițele RCA. Prețuri de trei ori mai mari față de anul trecut

Statul extinde scutirea de impozit pentru IT-iști la cei care lucrează în instituțiile publice locale/ Scutirea se aplică de la 1 ianuarie pentru cei de la stat din instituțiile centrale/ Banca Mondială recomandă eliminarea unor asemenea facilități

Șoferii care au avut asigurare la City Insurance mai au timp doar până pe data de 11 mai, inclusiv, să își facă o nouă asigurare la o altă companie, altfel riscă să suporte costurile reparației din propriul buzunar, dacă fac accident, dar și amenzi pentru lipsa RCA.

Cu toate că până la 500.000 de români sunt în această situație, brokerii spun că sunt șanse mici ca toți șoferii să reușească să își schimbe asigurările în timp util, potrivit hotnews.ro.

În plus, prețurile continuă să crească alarmant. Față de anul trecut, înainte de falimentul companiei, prețurile sunt acum de până la trei ori mai mari. Analiștii spun că preţurile la asigurările auto au crescut şi datorită inflației tot mai mari, la nivel global.

CITEȘTE ȘI: România, în pragul unei explozii a preţurilor la gaze şi a unei crize alimentare. „Vizita la hipermarket va fi ca la muzeu”, avertizează analistul Adrian Negrescu

 

Se dublează amenzile pentru lipsa rovinitei

Amenzile pentru șoferii care circulă fără rovinieta se vor dubla. Românii riscă să plătească nu mai puţin de 550 de lei amenda. Proiectul de lege, inițiat de Ministerul Transporturilor a trecut deja de Senat și urmează să fie votat în camera deputaţilor.

Măsurile acestea sunt luate pentru a preveni sau a descuraja abaterile. Banii pentru amenzile pentru neplata rovinietei nu se constituie venit la bugetul CNAIR, ci se constituie venit la bugetul de stat.

Proiectul, inițiat de Guvern, stabilește că valoarea amenzilor să se crească până la 550 de lei în cazul autoturismelor, 6200 lei în cazul vehiculelor care transportă maxim 23 de persoane și până la 11.000 lei în cazul vehiculelor cu peste 23 de locuri, conform b1tv.ro.

Cât despre transportatorii de marfă, aceștia pot scoate din buzunar până la 23.800 de lei, în funcție de tonaj, în cazul în care nu ar cumpărat rovinieta.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *