Singura soluție pentru ca timișorenii să aibă căldură și apă caldă

radu toanca 3 iunie

”O știre de rușine națională”, a așa a ajuns Timișoara, prin amenda primită de către Colterm, apreciază consilierul municipal PSD Radu Țoancă. ”Suntem singurul oraș amendat cu o asemenea sumă. Colterm-ul se află acum într-o situație fără ieșire. Acea amendă va deveni operațională în 20 iunie, degeaba se lucrează la o contestație, pentru că se vor bloca conturile.

CITEȘTE ȘI: Florin Cîțu: Nu majorăm alocațiile copiilor de la 1 iulie, am convenit deja o singură etapă anul acesta

Este prima cumpănă mare de care Colterm trebuie să treacă, de care nu cred că vom putea scăpa. Și mai vine una în 6 iulie, când Colterm trebuie să prezinte un plan de reorganizare la ANAF, pentru că a beneficiat în ultimii doi ani de reeșalonări pentru 120 de milioane de lei datorii. Acest plan nu există. Mai e și datorie către E.On Gaz, în valoare de 50 de milioane, care tot primăria o plătește, ca să nu îi fie blocate conturile. Există voci ale unor specialiști în economie care spun că trebuie să diminuăm capitalul Colterm-ului cu 185 milioane, deci Colterm mai rămâne cu un capital social de 38 de milioane de lei. Este clar că este total bolnav și distorsionat. Datoriile curente sunt de 330 de milioane de lei”, spune Țoancă.

Totuși, situația nu este una fără ieșire, alesul local PSD apreciind că singura soluție o reprezintă insolvența: ”Eu zic că se pot găsi soluții. Am spus-o din luna decembrie, soluția nu e una populară, dar  trebuie să spunem lucrurilor pe nume. Salvarea are un singur nume, nu concordat administrativ, nu cai verzi pe pereți, găselnițe de doi bani, este vorba despre insolvență. Aceasta a fost solicitată de AGA, insolvența nu e faliment, ci te protejează timp de trei ani de imixtiuni din afară, dar o insolvență transparentă, făcută cu un consorțiu de firme, nu cu firme de casă”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Singura soluție pentru ca timișorenii să aibă căldură și apă caldă

  1. Trimiteți vaccinatii peste ei, sa vezi atunci cum se rezolva problema. Aveți nevoie de capete limpede care gândesc deciziile luate 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *