Visul olimpic al tânărului luptător Maxim Sarmanov

Maxim Sarmanov lupte greco romane CS Heracle

Maxim Sarmanov, proaspăt medaliat cu bronz la Campionatul European, are 15 ani, vârstă împlinită recent, pe 11 mai, şi ambiţii mari.

Marea dorinţă a luptătorului de la CS Heracle şi din lotul naţional al Republicii Moldova este aceea de a-şi reprezenta ţara la una dintre viitoarele ediţii ale Jocurilor Olimpice.

Maxim a început luptele la frageda vârstă de şase ani, are un frate, Sergiu (18 ani), şi el practicant al stilului greco-romane, tot la CS Heracle, şi o soră, Anastasia, care încă nu a împlinit doi ani.

S-a născut la Soroca, peste Prut, iar de doi ani se antrenează la Vila Heracle din comuna Ghiroda.

Medalia de bronz obţinută săptămâna trecută la Sofia, în capitala Bulgariei, este prima realizare majoră din tânăra sa carieră.

Maxim Sarmanov a mai participat la Campionatul European U15 în 2019, când era mult mai mic ca vârstă faţă de ceilalţi sportivi prezenţi la competiţie, reuşind să se claseze pe locul al şaptelea. Concursul respectiv s-a desfăşurat la Cracovia, în Polonia.

De-a lungul ultimilor ani a mai obţinut medalii la concursuri internaţionale desfăşurate în Serbia, Croaţia, Ucraina, Belarus, Cehia, România şi acasă în Republica Moldova.

Pentru sportivul moldovean urmează, la mijlocul acestei luni, participarea la Campionatul European de cadeți, unde va fi cel mai mic ca vârstă din categoria sa de greutate – 48 de kilograme.

Despre performanţa bifată la europeanul U15, el a spus următoarele: „A fost dificil, pentru că nivelul a fost unul foarte ridicat. La categoria mea au participa 27 de sportivi. Când am cucerit medalia de bronz am simțit emoţie şi bucurie. Cu sportivii din Georgia şi Armenia a fost mai strâns. Domnul Roman Zgardan este un antrenor foarte bun. De doi ani mă antrenez la Ghiroda, mă împac bine cu băieţii de aici. Vreau să ajung la Jocurile Olimpice!”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns