Jos mâinile de pe pensionarii Timişoarei!

jos mainile

Asistăm la o obrăznicie fără margini. Se încearcă găsirea pensionarilor ca ţapi ispăşitori pentru pandemia în care ne aflăm. Că, vezi Doamne, ce caută pe străzi… Că de ce nu stau în case… Mai mult, se merge la extremă şi unii imbecili  propagă teoria că bătrânii ar cam trebui lăsaţi de izbelişte, că, oricum, nu e nici o pagubă dacă se mai prăpădesc câţiva. Cum este zărit câte un bătrân pe stradă, imediat este pus la zid, ironizat, batjocorit, hulit şi făcut vinovat pentru întreaga pandemie. Aşa ceva este inadmisibil şi trebuie combătut cu toate mijlocale posibile. Doar regimurile naziste au procedat astfel, prin exterminări ale unor anumite categorii de persoane. Timişoara nu poate să permită așa ceva, indiferent de criza în care ne-am afla. Sunt bătrâni pe străzi? Ştiţi câţi pensionari există în Timişoara? 71.100, fără a-i pune la socoteală şi pe cei care locuiesc în localităţile limitrofe. La un calcul simplu, dacă fiecare ar ieşi afară doar o dată pe lună, ar trebui să vedem, zilnic, pe stradă câte 2.400 de pensionari. O dată pe lună! Ca să meargă la doctor, că nu mai pot respira, nu mai pot mânca sau au dureri îngrozitoare. Ca să meargă la farmacie, fiindcă fără medicamente nu mai apucă ziua de mâine. Ca să îşi cumpere de mâncare, pentru că nu toţi au copiii lângă ei. O dată pe lună! Vi se pare exagerat? Credeţi că toţi sunt inconştienţi dacă ies o dată pe lună la doctor, la farmacie sau la alimentară? Fireşte, sunt şi cazuri izolate, în care unora chiar le arde de plimbare, dar asta nu trebuie generalizat. Sunt şi bătrăni care mai exagerează cu ieşirile, cum la fel sunt şi oameni maturi, tineri, adolescenţi, bărbaţi, femei sau copii. Majoritatea timişorenilor au înţeles, însă,  gravitatea situaţiei şi se comportă responsabil, iar asta  se vede cu ochiul liber, pentru că nu mai întâlnim prin oraş  efervescenţa din săptămânile trecute. Lăsați pensionarii Timişoarei în pace! Nu sunt ei nici mai mult, nici puţin vinovaţi pentru situaţia în care ne aflăm. Ura nu tratează coronavirusul. Bătrânii trebuie să stea în casă, acesta este mesajul principal, dar nici nu putem să-i împuşcăm pe cei care o dată pe lună ies să îşi cumpere medicamente.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

24 thoughts on “Jos mâinile de pe pensionarii Timişoarei!

  1. Nu cred că spune cineva că sunt vinovați de pandemie,dar că nu stau in case asta e adevărat, precum la fel de adevărat e că încă sunt mame inconștiente care își mai duc copiii in parc, astăzi poate nu că e frig dar zilele trecute. Tocmai pentru că nu vrem să moară pensionarii dorim să nu îi mai vedem pe străzi până nu trece nenorocirea asta care ne-a lovit. Poate nu au copiii aproape dar precis au vecini pe care i-ar putea ruga să îi ajute,zic și eu.

    1. Bunul D-zeu sa va binecuvânteze pe toti, chiar dacă iubiți sau nu bătrânii
      sa știți că mi-am castigat pensia muncind 40 ani într-o fermă cu animale , iar că sa ajung acolo am făcut 20 ani de școală. Sunt inginer pensionar și sunt mandra de asta. Am platit pentru pensie și sănătate. Nu am avut ,,noroc,, sa fac politica sa pot aveă pensie speciala (,nesimțită) nu am asteptat pomana ci, doar un pic de liniște și să mă bucur de bătrânețe, sa fiu sănătoasă ,sa am parte de respectul pe care l-am dat , nu sa indur atâta umilință, mizeriei și ura . Oare așa este normal???

    2. Nu am avut copii , nu cer nimănui nimic,dar nici nu pot sta in casa închisă fara minimul de hrana , apa substanțe dezinfectante și cele strict necesare omului și animalelor pe care le are.
      La sat înca nu funcționează on-linul sa pot fi servita că o DOAMNA. Trebuie sa ies la ,,bolta,, sau veniti toți aceștia ce ne urâți că mai trăim.
      Va multumesc pentru răbdare.

  2. Datorită acestor bătrâni trăim, uităm că ei ne-au dat viață și tot ei ne-au crescut și protejat, așa cum au știut ei, acum ce să facem? să le dăm în cap, și ei trebuie să mai trăiască, atât cât le este soarta 😥😥😥

    1. Nu zice nimeni sa le dăm în cap. Nu le cere nimeni asta, doar să stea acasă și să limiteze „cursele” la strictul necesar. Pentru binele lor, nu al meu.
      Și nu mai fiți melodramatici că ăsta nu-i serial turcesc. De virusul ăsta chiar se moare !

  3. Pe cei care au apucat să-și depună dosarul de pensionare la limită de vârstă îi va ucide FISCUL. Fiindcă la Casa de Pensii se cere o adeverință de la Fisc cum că nu ai datorii (OMF 3093/2014). Dacă își vor face timp și pentru un pensionabil, cei de la Fisc vor trimite adeverința la Poștă. Unde ai șanse să iei virusul. Adeverința trebuie dusă apoi la Casa de Pensii. Dar dacă Fiscul nu-ți trimite adeverința drept pedeapsă că odată la-i dat în judecată pentru a ți se restitui niște bani, ai șanse să mori de foame și nu de virus. Nu-i mai poți da nici în judecată că n-ai voie pe stradă. De ce nu cere direct Casa de Pensii adeverința de la Fisc? Deci iată încă un motiv pentru ca un bătrân să fie nevoit să iasă în stradă. Acum se vede Sistemul în toată grosolănia și mârlănia sa. Soroșiștii și useriștii sunt mândri probabil de ura aceasta împotriva bătrânilor și nu e departe vremea când vor eutanasia bătrânii. De la doi useriști am auzit și eu că pensionarii nu-și merită pensiile (în general, nu neapărat cei cu pensii speciale). Dar asta-i educația din România. Cu metode de import, occidentale, orientate spre copil etc. etc.

    1. Interesant ce spui. Și dacă ai datorii, nu mai primești pensie ? Alooo, domnu ziarist, ăla scandalizat!!! Auzi ce spune omu ăsta ? Adică am muncit de pomana vreo 45 de ani și dacă am o plată neachitată, adio pensie ? Oare asta nu e „gândire nazistă”(sic)?!
      Aud?!

    2. Hopaaa. Apare unu !!.
      Si ia zi nene, daca de la useriști ai auzit, desigur NU PE STRADĂ, de la psd ce ți-au zis ? Nica?
      O faină, un mălai, că tot nu se mai găsesc în magazine.
      Apropos: oare cine a cumpărat și făcut stocuri de făină alba, drojdie, hârtie igienică,etc.
      Soroșiști ?!? Serios ?
      Apăi decât să stați sa beliți ochii la bulobășeala de la Haz Naua 3, mai bine ieșiți la plimbare, pe stradă.

  4. E bine sa vezi care categorie este in numar mai mare pe strada:varstnicii sau tinerii? Preponderent cei tineri…dar de aici si pina la o ura viscerala fata de cei ce au facut Roamnia sa existe si astazi este chiar o gandire …IDIOATA!Foarte corect articolul…la care as mai adauga sfatul; SA FIM CHIBZUITI,UNITI si PUTERNICI!Nu mai asa vom putea traversa aceasta perioada critica!

  5. Zilele trecute, la Mall -Sagului, ce văd ?! Vreo, 12 mucosi/mucoase, aliniați frumos, cu fundul pe bordură ; toți, fumau și beau energizant !!! Frumos, nu ?! Culmea ! Nu era nici un bătrân, în zonă !!!

    1. Pai da, dar statististicile spun sunt prea putine sanse sa moara vreunul din cei 12 mucosi. Dar din cei cateva sute de pensionari care au pupat duminica pe la biserici, cruci si oase sau au halit coliva cu aceeasi lingurita, sunt sanse maxime sa mai scape doar vreo…12. Te-ai prins…?

      1. Andrei , oare tu ai mamă si tata?
        Ai bunici? La rândul tău o sa ajungi părinte si bunic!!!!

        Nu e uman cum vorbești!
        Ar fi cazul sa-evaluiezi vocabuarul.

        Pentru cei care au încălcat legea ,există legiuitor.

        In final , oricine ati fi ,
        Rugativ-vă la Dumnezeu !

  6. Dragii mei ,eu(70 de ani )va doresc numai bucurii,fericire ,multa ,multa sanatate si sper din toata inima sa nu aveti parte de asa tineret care sa va urasca.Cu mult drag.

    sI NU UITATI CA MULTI DIN ACEI BATRANI DE PE STRAZI VA FAC CUMPARATURILE,STAU CU NEPOTII ETC. CAT DUMNEAVOASTRA SUNTETI LA LUCRU.

  7. Nu doar oamenii in vârstă ci si persoanele cu dizabilitati au acelasi tratament din partea unora !

    As vrea sa-l întreb pe dl. primar ,fără ironie, unde merge acum la tuns si vopsit parul?

    Oare la asta s-au gandit autoritățile?
    Si de asa ceva avem nevoie…..

  8. Sincer și eu am o vârstă,da stau liniștită în casă medicamentele și cumpărăturile sunt făcute de copii!

    1. Dându-vă de exemplu ii jigniti ,indirect ,pe cei care nu au copiii lângă ei ,indiferent de motiv , apoi există și categorii care ascultă recomandarea de a se izola si de copii ,daca pot !Se putea realiza un program de ajutorare ,dar acesta e un lucru greoi și dificil practic ! Va doresc numai bine si dumneavoastră și celor mai puțin norocoși ca dumneavoastră!

      1. Oh tinere domnișor,dar de ce-i jigneste ? Pentru ca spune un lucru de bun simț ?
        Adica sa ai copii care să te ajute și cărora să le pese de tine, e o jignire ?
        Pe bune, ce filme preferați? Dar cărți(înafară de cele de poker)?

  9. Nu sunt timișoreancă ,dar apreciez interventia dumneavoastră ca excelentă în contextul unei campanii mediatice furibunde !Trimiteți și televiziunilor calculul dumneavoastră, poate nu vor mai generaliza si acuza această categorie defavorizată !Pe internet am văzut o panică asociată cu ură pe seama varstnicilor ! E inadmisibil ! Se urlă ca la ospiciu ca vor sa-i protejeze urlând degeaba ,ei vor să spună că vârstnicii nu trebuie tratati ,oricum sistemul sanitar îi detestă de fel ,că ,la o adică n-au loc de aceștia! Deja ne-au pus in garda prin niste exemple din țări de sorginte fascistă ca nu vor fi tratati ,punct !Felicitări pentru atitudine !

    1. Vai doamnă ce exprimare !!
      Țări de sorginte fascistă ?!? Și care ar fi alea, pardon, dacă-i voie să întreb ?
      Sau ați deschis televizorul mai târziu, parol pe onoarea mea ?!?
      Înteleg că sunteți revoltată, poate ne spuneți și pentru ce motiv ? Cine v-a spus sai dat de înțeles că seniorii vor fi lăsați sa moară, doar așaaaa…de amorul artei ?!?
      Probabil aveți dovezi în sprijinul afirmațiilor dvs, ca altfel…e destul de grav.

  10. Buna nu sunt din judetul Timiș dar acest subiect are un mesaj care din păcate nu le aude și nu le vede nimeni și eu sunt un pensionar dar cumpărăturile nu are cine să mi le facă bani mi ia furat doamna directoare cu un advocat doar de funda știut și fură banii de la pensionari așa că eu unul sunt condamnat definitiv la plecarea la cele veșnice.

  11. Aoleu! „Jos mâinile de pe pensionari” Ce titlu ! Ce ton !!!

    Mă, da’ bine că n-ați dat-o pe aia mare: ” Jos labele…” Așa suna originalul.
    Nu-i nimic. Bine și așa.
    Sună foarte …proletar.
    Păi nea Silviuț…cine a pus mâna pe ei, nene ?
    Adică vezi Doamne(sic) vrei matale să spui că nu s-a păstrat distanța regulamentară, aia de un metru ?!?!
    Eh, noroc cu virusul ăsta ,ca iaca, ne mai găsim subiect de băgat în seamă…de parcă pensionarii au apărut abia de două săptămâni. Până acu nu ia-ți văzut ? Nu știați de ei ?! Domle, jurnalismul ăsta…eu știam ca e o știință. Parcă erau și niște facultăți de profil Sau mă înșel ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *