9 clase de la Colegiului Național „F.S.Nitti” trec în sistem de predare on-line. Ce declară inspectorul școlar general Aura Danielescu și directorul Colegiului, Adriana Pau

9 clase de la Colegiului Național „F.S.Nitti” trec în sistem de predare on-line. Ce declară inspectorul școlar general Aura Danielescu și directorul Colegiului, Adriana Pau

9 clase de la Colegiului Național „F.S.Nitti” trec în sistem de predare on-line. Ce declară inspectorul școlar general Aura Danielescu și directorul Colegiului, Adriana Pau.

Prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu, a anunțat că un corp de clădire în care învață circa 300 de elevi ai Colegiului Național ”F.S.Nitti” din Timișoara este încadrat în clasa de risc seismic I, și nu II, așa cum figura în lista transmisă de Primăria Timișoara Ministerului Educației.

”Astăzi am intrat în posesia unui raport de expertiză privind corpul de clădire A a Colegiului Economic „Francesco Nitti” Timişoara. La pagina 22 este indicată clar clasa de risc seismic finală: Rs I, din care fac parte clădirile cu risc ridicat de prăbuşire. Drept urmare, am solicitat Inspectoratului Şcolar Județean să oprească orele desfăşurate în această clădire”, a afirmat prefectul de Timiș.

Cu privire la această situație, conducerea Inspectoratului Școlar Județean a confirmat faptul că, deocamdată, trecerea elevilor în online este cea mai rapidă soluție care putea fi luată, urmând ca, în perioada următoare, aceștia să se reîntoarcă fizic la școală, de după-masă, după încheierea cursurilor elevilor care învață în celelalte corpuri de clădiri ale liceului:

”În urma consultărilor cu conducerea unității de învățământ și cu Primăria Timișoara, s-a decis ca, de mâine, 28.02.2023, toate cele nouă clase de elevi care își desfășurau aici activitatea, să treacă în sistem de predare on-line, urmând ca, în acest interval de timp, conducerea unității de învățământ să reorganizeze activitatea, astfel încât să se lucreze în două schimburi. Dacă, totuși, această soluție se dovedește a fi nefezabilă, clasele respective își vor desfășura activitatea, temporar, la Școala Gimnazială Nr. 12, Timișoara, grație conlucrării conducerii celor două instituții de învățământ”, a declarat Aura Danielescu, inspectorul școlar general al ISJ Timiș.

CITEȘTE ȘI: Contre între Prefectura Timiș și Primăria Timișoara. Joaca „de-a cutremurul” cu școlile din oraș

Directorul Colegiului Național ”F.S.Nitti” din Timișoara, Adriana Pau, a convocat de urgență Consiliul de administrație al unității de învățământ, pentru a discuta despre măsurile care se impun a fi luate în acest context:

”Situația e foarte proaspăt aflată și de noi. Am primit un raport de la Serviciul tehnic, o expertiză făcută de un expert  în vederea realizării unui proiect mai vechi de extindere. Acum intrăm în Consiliul de administrație și va trebui să luăm niște decizii de repliere și de reorganizare. (…)”.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *