7 plante care purifică aerul din locuință și te ajută să ai un somn odihnitor

purifică aerul

7 plante care purifică aerul din locuință și te ajută să ai un somn odihnitor

Pentru a combate praful ascuns prin cotloanele casei, poluarea iminentă, substanțele precum formaldehilda, dar și radiațiile emise de aparatele pe care le utilizăm zilnic, plantele de apartament pot și o soluție salvatoare.
Iată șapte exemple de astfel de „accesorii” pe care, dacă le aduci în casa ta, vor purifica aerul și te vor ajuta să ai o viață sănătoasă și un somn mai odihnitor.

1. Aloe Vera

Pentru că ajută la purificarea aerului din încăpere, aloe vera este o plantă pe care o poţi ţine în dormitor. Aceasta curăță aerul, mai ales că ajută la absorbţia unor substanţe dăunătoare, cum sunt formaldehida şi benzenul.
De asemenea, produce şi oxigen pe timpul nopţii, ceea ce nu este un lucru des întâlnit printre plantele de apartament.

2. Cactusul

Aceast plantă absoarbe gazele nocive şi generează oxigen pur. Se recomandă să-l pui lângă televizor, fiindcă absoarbe undele electromagnetice. Spre deosebire de celelalte plante, cactuşii produc oxigen noaptea şi elimină monoxid de carbon ziua, aşa că şi dormitorul e un loc bun pentru ei.

CITEȘTE ȘI: Ce înseamnă Paștele? Lecție oferită de timișoreanul Dan Negru

3. Ficusul

Deşi este cunoscut faptul că plantele purifică aerul, puţini dintre noi ştim, însă, că ficusul are proprietatea de a elimina formaldehidă din tapet, mobilă sau zugrăveală. Ficusul este cea mai bună alegere pentru locurile în care există mochetă, pentru că absoarbe compuşii organici volatili emanaţi de adezivul utilizat pentru a o lipi.

4. Gerbera

Florile colorate ale gerberei au o putere deosebită. Gerbera a fost chiar folosită într-un experiment NASA cu instalaţii de curăţare a aerului. Are nevoie de lumină moderată în interior, aşa că încearcă să găseşti un loc în care să răsară soarele dimineaţa şi care oferă umbră după-amiază.

5. Crinul păcii

Crinul păcii este o plantă purificatoare a aerului din locuință, ce aduce o stare de bine și te ferește de razele emise de aparatele electrocasnice. Această plantă are capacitatea de a elimina chiar și substanțele toxice provenite din fumul de țigară, dar și acetona, amoniacul, benzenul și xilenul. Pe lângă aceste beneficii, are și rolul de „dezumidificator” în încăperile în care umiditatea atmosferică este prea ridicată.

6. Feriga

Feriga de cameră (Nephrolepis exaltata) este un valoros filtru pentru curăţarea aerului de praf, dar şi un protector împotriva radiaţiilor emise de aparatura electrocasnică în spaţiul de locuit.
Un ghiveci care conţine o ferigă cu frunze bine dezvoltate trebuie aşezat în camera în care lucrăm la calculator sau unde există mai multe aparate electrocasnice.

7. Limba soacrei / Săbiuța / Sansevieria

Potrivit NASA, această plantă ocupă primul loc în topul plantelor purificatoare, eliminând 107 tipuri de poluanți ai aerului. Mai mult decât atât, produce o cantitate mare de oxigen așa că ideal ar fi să o țineți în dormitor pentru un somn odihnitor. Un alt avantaj al acestei plante este că e foarte ușor de întreținut. Ea se adaptează în orice condiții, nu are nevoie de prea multă apă și se descurcă și fără multă lumină naturală, conform peroz.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *