7 percheziții în Timișoara la persoane care au comis infracțiuni informatice

7 percheziții în Timișoara la persoane care au comis infracțiuni informatice

7 percheziții în Timișoara la persoane care au comis infracțiuni informatice

La data de 19.10.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara împreună polițiști din cadrul B.C.C.O. Timișoara – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice efectuează un număr de 7 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Timişoara într-o cauză având ca obiect comiterea unor infracţiuni contra siguranţei şi integrităţii sistemelor şi datelor informatice (accesul ilegal la un sistem informatic, interceptarea ilegală a unei transmisii de date informatice, perturbarea funcţionării sistemelor informatice, transferul neautorizat de date informatice şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice), urmând a fi puse în executare un număr de trei mandate de aducere.

În cauză s-a reținut că, în perioada 26 – 30 noiembrie 2021, a fost restricționat fără drept accesul unei persoane vătămate la o adresă de e-mail și la conținutul acesteia, fiind creat un duplicat al contului de email aparţinând administratorului societăţii, unde au fost redirecționată toată corespondența destinată acestei căsuțe de poștă.

CITEȘTE ȘI: Adolescent din Timișoara, prins cu droguri de polițiștii locali. Mama băiatului spune că știe că este consumator, dar e depășită de situație

Ulterior, folosindu-se de accesul obținut la adresa de email a administratorului, au fost resetate parolele de acces la site-ul utilizat de persoana vătămată fiind accesat ilegal acest site, unde erau stocate datele şi tehnologiile software aferente mai multor proiecte informatice aparţinând personei vătămate.

Acţiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul S.C.C.O. Caraş Severin și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Vlad Voievod” Timişoara şi I.J.J. Timiş.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Reamintim că astăzi, la nivel național se desfășoară numeroase acțiuni, unele dintre ele, în Timiș:

Trafic de minori! Percheziții în Timiș

18 percheziții în Timiș pentru destructurarea unei grupări implicate în traficul intern și internațional de droguri


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *