18 percheziții în Timiș pentru destructurarea unei grupări implicate în traficul intern și internațional de droguri

29 de percheziții domiciliare în Timiș și Caraș-Severin, la traficanții de migranți

18 percheziții în Timiș pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate implicate în traficul intern și internațional de droguri

La data de 19.10.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara împreună polițiști din cadrul B.C.C.O. Timișoara efectuează 18 percheziții domiciliare pe raza județului Timiș la membrii unei grupări infracționale organizate implicate în traficul intern și internațional de droguri de risc și mare risc, dar și substanțe cu efecte psihoactive, urmând a fi puse în executare un număr de 21 mandate de aducere.

În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2020, mai multe persoane au pus bazele unui grup infracțional organizat care a avut ca scop comiterea infracțiunilor de trafic intern și internațional de droguri de risc și mare risc, precum și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive. La această grupare, au aderat, de-a lungul timpului, și alte persoane.

droguri 28

Principala modalitate de aprovizionare cu droguri a grupării a constat în plasarea de comenzi prin intermediul darknetului și prin expedierea unor pachete prin intermediul unor firme de coletărie, în special din Olanda și Germania, pe parcursul cercetărilor reușindu-se documentarea unor transporturi de droguri sau substanțe cu efecte psihoactive de ordinul kilogramelor, realizate prin intermediul coletelor și a trimiterilor poștale.

Distribuția stradală a drogurilor a fost atent monitorizată de liderii grupării, dar și de anumiți membri marcanți ai lumii interlope din Timișoara, care apelau inclusiv la acțiuni violente sau amenințări adresate dealerilor stradali sau altor persoane care intenționau să pătrundă pe piața ilicită a drogurilor. Actele de violență și amenințare au fost utilizate de grupare și pentru recuperarea datoriilor.

CITEȘTE ȘI: Topul celor mai bogate comune din România: 3 dintre primele 10 sunt din Timiș

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. Timişoara, S.C.C.O. Caraș-Severin, S.C.C.O. Arad și I.P.J. Timiș, precum și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ”Glad Voievod” Timișoara și Inspectoratul Județean de Jandarmi Timiș.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale, I.P.J. Timiș și U.T.A.I. Timișoara.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *