60 de doze de vaccin, compromise de o asistentă. Ele au fost înlocuite cu unele aduse de la Timişoara

Avem vaccin anti-COVID pentru 128 de ani și trebuie să plătim 1,2 miliarde de euro. Polonia refuză să mai primească și să achite dozele comandate de CE

Un număr de 60 de doze de vaccin împotriva Covid-19 au fost compromise, luni, la un centru de vaccinare, după ce o asistentă comunitară a plasat greşit cele 10 flacoane într-un congelator şi nu într-un frigider, fără să respecte astfel circuitul normal pentru acestea, relatează Agerpres.

Potrivit directorului executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, Sebastian Mezei, flacoanele cu vaccin au fost trimise la centrul din Petroşani în cursul zilei de duminică, astfel încât activitatea de vaccinare să poată începe simultan luni, la ora 8.00, în toate centrele din judeţ.

CITEŞTE ŞI: Rafila: Dacă avem între 1.500 şi 3.000 de cazuri noi pe zi, Guvernul ar putea lua în calcul şi ridicarea unor restricţii | Închiderea şcolilor, nejustificată

„Asistenta de acolo, în loc să introducă flacoanele în frigider, le-a pus în congelator, unde au stat, timp de 18 ore, la -19 grade Celsius. Drept urmare, acele vaccinuri au fost compromise. Am fost nevoiţi să trimitem altele. În acest moment, se vaccinează persoanele programate, doar că acest lucru se desfăşoară cu întârziere”, a declarat directorul DSP Hunedoara, conform HotNews.ro.

El a arătat că dozele compromise au fost înlocuite cu altele ce au fost aduse de la centrul regional din Timişoara, unde este arondată DSP Hunedoara.

Asistenta comunitară care a greşit procedura a fost exclusă din personalul centrului de vaccinare. Ea este angajata Primăriei Vulcan, DSP Hunedoara urmând să transmită o notificare către administraţia locală pentru a se aplica sancţiunile care se impun în astfel de cazuri.

La centrul din Petroşani sunt programate la vaccinare câte 60 de persoane zilnic.

Foto: Deutsche Welle


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *