52 de migranți ascunși în două TIR-uri, încărcate cu porumb și ambalaje, depistați de polițiștii de frontieră

Peste 100 de migranți găsiți ascunși în două camioane la Vama Nădlac

52 de migranți ascunși în două TIR-uri, încărcate cu porumb și ambalaje, depistați de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac și Nădlac II au depistat 52 de cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare încărcate cu porumb și ambalaje.

CITEȘTE ȘI: Virgil Musta, trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu

În data de 29.11.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, ambalaje pe ruta Turcia-Austria.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, treizeci și doi de cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Turcia, Irak și Siria, cu vârste cuprinse între 18 și 56 de ani, ce intenționau să treacă în mod fraudulos frontiera pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unui automarfar condus de un cetăţean român ce transporta saci cu porumb, având ca destinație Franța.

În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au descoperit, în compartimentul destinat mărfurilor, pe sacii de porumb transportați, douăzeci de cetăţeni străini.

În cadrul verificărilor preliminare, colegii noștri au stabilit faptul că sunt cetățeni din Bangladesh, India și Pakistan.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *