51 de primării din judeţul Timiş intră astăzi în grevă

Peste 1,277 milioane de posturi erau ocupate în instituțiile și autoritățile publice, în martie 2023

Protestul va dura o oră şi va fi urmat de unul de o zi sau chiar de grevă pe termen nelimitat, dacă funcţionarilor din administraţia locală nu le vor fi satisfăcute revendicările

Ei cer acum o majorare salarială de 25 la sută, după ce, în urmă cu trei luni, liderii lor sindicali refuzaseră o creştere de 50 la sută

Funcţionarii publici din administraţia locală se află, astăzi, într-o grevă de o oră, în care este întrerupt programul de lucru. Acţiunea face parte din calendarul formelor de protest stabilite de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), care s-a arătat total nemulţumită de adoptarea ordonanţei de urgenţă privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Conform acesteia, bugetarii din administraţia publică locală nu primesc absolut nici o majorare de salariu. Asta în timp ce angajaţii din administraţia publică centrală au primit majorări de 70 la sută.

O ofertă ratată

Angajaţilor din primăriile locale li s-a oferit o majorare, în baza unui proiect elaborat în urmă cu trei lui, dar reprezentanţii sindicali ai acestora nu au fost de acord cu el şi astfel, toţi salariaţii au rămas fără mărire. Deşi prin acea decizie au trădat interesele membrilor de sindicat, liderii nu şi-au prezentat demisiile în urma eşecului colosal şi au recurs la organizarea unei greve în mijlocul verii, fără prea mare impact, dar care le poate salva funcţiile.

Patru revendicări, 51 de primării

În judeţul Timiş, se vor afla în grevă de o oră 51 de primării, nu însă şi Primăria Timişoara, la fel cum nu vor protesta nici angajaţii Consiliului Judeţean Timiş.

Revendicările sindicale sunt în număr de patru: acordarea normei de hrană; acordarea voucherelor de vacanţă; majorarea salariilor cu 25 la sută; eliminarea unor restricţii aplicabile funcţionarilor publici.

Vor o majorare de 25 la sută, după ce au refuzat o creştere dublă

Cea mai haioasă doleanţă vizează majorarea salariilor cu 25 la sută, în condiţiile în care, pentru angajaţii cu venituri mici, vechiul proiect (refuzat de sindicate) prevedea o majorare cu… 50 la sută!

Este un exemplu clar al lipsei de profesionalism şi chiar al corupţiei care bântuie lumea sindicală, ajunsă de râsul lumii după eşecul catastrofal înregistrat o dată cu apariţia actului normativ care îi lasă fără nici un ban pe membrii de sindicat care achită lefurile liderilor tocmai pentru ca aceştia să le apere drepturile.

Următoarele forme de protest sunt prevăzute a avea loc în 12 iulie (grevă de o zi) şi 19 iulie (grevă pe termen nelimitat).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *