500 de hectare de teren revin, după 12 ani, unei comune din Timiş

padureni 4

În legătură cu litigiul dintre comunele Pădureni și Parța privind delimitarea teritoriilor, la reînființarea celor două entități în 2004, prin desprindere din unitățile administrative Jebel și Șag, instanța a stabilit o rezolvare.

Astfel, conform deciziei definitive și irevocabile a Curții de Apel Timișoara de la începutul anului trecut, suprafața de circa 500 de hectare de teren a fostei ferme COMTIM, revendicată de edilii din Pădureni, revine acestei comune, după ce, timp de peste 12 ani, a fost înglobată în perimetrul administrativ al unității teritoriale Parța.

Acțiunea în justiție a demarat în 2010 și situația este pe cale să fie modificată în perioada următoare în conformitate cu decizia instanțelor judecătorești. Astfel, cei aproximativ 250 de locuitori care și-au cumpărat locuințele din fermă nu vor mai fi nevoiți să naveteze până la Parța dacă au o problemă administrativă de rezolvat, ci numai până la primăria din Pădureni, mult mai apropiată. Va trebuie însă ca ei să-și schimbe actele de identitate.

dorin ignutaDe fapt, realitatea apartenenței de Pădureni din varii puncte de vedere, cel puțin social dar și al celor veșnice, se va înscrie în buletine și în privința domiciliului.
Primarul Dorin Ignuța este nemulțumit în privința încetinelii cu care se desfășoară punerea în posesie de către OCPI, declarând că „va trece și 2017 și taxele și impozitele colectate din acest perimetru teritorial de pe urma persoanelor fizice și juridice vor merge tot la Parța”. Și nu este vorba de o sumă neglijabilă, vreo 400.000-500.000 de lei anual.

La un buget propriu nici dublu al acestei valori, cât are comuna Pădureni, banii respectivi reprezintă „oxigen curat”, după cum a declarat Ignuța.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns