500 de colegi noi în domeniul Embedded, pentru EBS Romania

ebs embedded

EBS Romania va recruta pe parcursul următorilor 3 ani, 500 oameni care să lucreze în proiecte din domeniul Embedded.

„Obiectivul acestei acțiuni vine ca urmare a conștientizării faptului că după doar câțiva ani de muncă susținută, EBS Romania adaugă în topul competențelor sale solide și Embedded-ul. Am construit acest domeniu de la zero începând cu anul 2011 și iată-ne în 2016 cu planuri coerente de extindere, cu 500 de noi colegi. În plus, activitatea în sine pe zona aceasta a primit pentru EBS o conotație națională. Dacă începuturile au fost în Cluj și încă mare parte a echipei este stabilită aici, este foarte important faptul că începând cu anul trecut am localizat primele proiecte în Sibiu, București și Timișoara. Vor urma în mod firesc, Iașiul și Brașovul, iar dacă nici acestea nu vor fi suficiente pentru a acoperi cererea mare de personal, vom depăși granițele țării.” a declarat Maria Metz, Senior Vice President EBS Romania.

Din punctul de vedere al proiectelor Embedded, EBS a evoluat exponențial în ultimii ani, atât în ceea ce priveşte numărul de clienți, diversitatea proiectelor dar și a creșterii numărului de angajați.

În prezent sunt în desfășurare peste 40 de proiecte, de complexități diferite, iar în 2015 a avut loc o dublare a cifrei de afaceri, comparativ cu anul 2014, de asemenea portofoliul de clienți a fost lărgit cu nume relevante pentru zona Embedded, precum Autoliv sau Elster – a Honeywell Company. Tot în ultima perioadă au fost accesate și alte industrii, cum ar fi cea energetică, demarându-se astfel primele proiecte în afara zonei automotive.

La ora actuală există aproximativ 60 de poziții deschise în domeniul Embedded în cadrul echipei EBS, începând de la arhitecți, manageri de proiecte, programatori seniori, la junior și absolvenți.

Embeedded, un domeniu de viitor pentru piaţa IT

În calitate de membru relevant al segmentului IT, direcția de dezvoltare în domeniul Embedded este una strategică pentru viitorul EBS Romania. Această decizie este una ancorată în realitatea pieţelor în care activează compania.

„Este suficient să privim în jur și să realizăm cât de prezent este acest domeniu în viața cotidiană. În medie interacționam zilnic cu 250 de sisteme embedded, începând de la laptop, contoare de gaz, termostate, jaluzele până la modul în care ceasul, telefonul și aparatul de sport comunică între ele. Să nu mai vorbim despre autoturisme, despre bordul mașinilor și modul în care este detectat nivelul de oboseală al șoferului. Realitatea augmentată este una dintre tehnologiile viitorului pe zona de HUD (head up displays) și tot ceea ce facem acum nu este decât un pas spre autonomous driving”, mai completează Maria Metz.

EBS Romania îşi propune să aducă în piața IT autohtonă tot mai mult şi din inovația specifică mediului japonez, inovație aplicabilă în viața profesională de zi cu zi. Primele acțiuni în această direcție deja au fost demarate de către companie.

În anul 2016 EBS Romania va prelua denumirea de NTT DATA Romania, un moment istoric pentru cei 16 ani de activitate, sub umbrela EBS.

Acest proces presupune un nou nume pentru fosta companie clujeană, dar păstrarea formatului de echipă şi a tuturor atributelor de management, ce au condus la succesul companiei de-a lungul timpului.

Începând cu 2013, EBS este o companie NTT DATA, parte a Nippon Telegraph and Telephone Corporation (NTT). Înfiinţată în 1988, NTT DATA, are sediul la Tokyo şi îşi desfăşoară activitatea în peste 35 de țări. Concernul furnizează servicii de primă clasă, de la consultanță şi dezvoltare de sisteme până la outsourcing de servicii IT. Aflat în topul mondial al furnizorilor de servicii IT, NTT DATA este un partener inovativ la nivel mondial, beneficiind de o rază de acoperire globală, dar şi de competențe locale.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *