50 de străzi din Timişoara se află în șantier pentru rețelele de apă și de canalizare

50 de străzi din Timişoara se află în șantier pentru rețelele de apă și de canalizare

50 de străzi din Timişoara se află în șantier pentru rețelele de apă și de canalizare

Proiectul este în derulare de către Aquatim, iar în prezent se lucrează pe încă 21 de străzi din tot orașul, pe unele dintre ele intervențiile fiind realizate în proporție de peste 80%. Lucrările de reabilitare vizează înlocuirea conductelor de oțel, vechi de peste 40 de ani și colmatate, cu conducte noi, din fontă ductilă și polietilenă și având diametru mai mare.

”Pentru timișorenii de pe 42 de străzi lucrările de modernizarea a conductelor de apă și canalizare s-au terminat. Apa de la robinet ajunge prin conducte noi și pericolul de avarii la rețele este mult redus. Printre străzile pe care s-a lucrat până acum se numără bulevarde și artere mari, cum sunt Circumvalațiunii, Stan Vidrighin, Eroilor sau Sever Bocu, dar și străzi din cartiere. Este un proiect finanțat din fonduri europene, cu o contribuție de peste 4 milioane de euro de la bugetul local”, a spus primarul Dominic Fritz.

În ceea ce privește conductele de canalizare, cele degradate, de beton, au fost înlocuite cu conducte noi, din materiale moderne. O parte din înlocuiri au fost realizat prin cămășuire, o tehnică „no-dig”, adică fără excavare, care constă în introducerea unui material în conducta veche, care formează o conductă nouă în interiorul conductei deteriorate, fără a fi nevoie de săpături. Astfel de intervenții au fost făcute pe străzi din zona Lunei, Soarelui, Girocului.

CITEŞTE ŞI: Firmă amendată cu 27.500 de lei pentru mizeria din parcare, la Timişoara

Valoarea alocată lucrărilor de modernizare pe cele 92 de străzi este de peste 31 milioane de euro. Banii alocați proiectului sunt din fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană (180,4 milioane de euro), de la bugetul de stat (40,4 milioane euro), de la bugetul local (4,3 milioane euro) și co-finanțare Aquatim (14,4 milioane euro).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *