50 de locuri noi pentru case, nu departe de Timişoara

cartier case

Deși s-a dezvoltat din punct de vedere economic în ultimile decenii, având locuri de muncă nu doar pentru localnici, ci și pentru navetiști din zonă sau chiar din Timișoara, comuna Orțișoara nu a oferit un spectacol în materie rezidențială, așa cum ne-au arătat Sânandreiul, Săcălazul ori Becicherecul Mic, ca să numim doar câteva localități apropiate.

Lipsa șomajului (are doar un singur șomer înregistrat) poate fi un argument pentru ca satele ei componente să se recomande ca opțiuni bune pentru a trăi. Cu toate acestea, numărul locuințelor noi realizate în anii din urmă în comună nu impresionează.

Recent, Consiliul Local Orțișoara a efectuat o repartizare a nouă loturi de casă, rămase disponibile de la parcelarea din 2008, unor tineri beneficiari ai Legii 15/2003. În total, de atunci, la Orțișoara și Cornești au fost atribuite 45 de parcele pentru locuințe destinate tinerilor, alte 40 fiind concesionate.

Vestea bună este că primăria, care dispune de un teren în suprafață de cinci hectare în acest sens, va mai pune la dispoziția celor care doresc să investească într-o locuință nouă alte circa 50 de parcele. Demersurile pentru aprobarea planului urbanistic de zonă au fost demarate. Dimensiunile loturilor de case vor fi generoase, suprafețele acestora fiind preconizate între 600 și 700 de metri pătrați.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *