46 de funcționari de la Agenția de Control din Vama Nădlac II, acuzați de luare de mită

vama nadlac 14

46 de funcționari de la Agenția de Control din Vama Nădlac II, acuzați de luare de mită.

46 de suspecți de la Agenția de Control și Încasare Nădlac II au fost ridicați, în această dimineață, și duși la audieri, urmare a unei acțiuni a Direcției Generale Anticorupție (DGA), sub acuzația pentru luare de mită în formă continuată, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.

Potrivit acestora, mita ajungea la circa 100-150 de euro de funcționar, pe tură.

CITEȘTE ȘI: Etnicii croaţi din Banat sărbătoresc Pocladele. Se merge cu capra, iar totul se încheie cu o petrecere la ceaun

Suspecții erau angajați ai Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara (care gestionează drumurile naționale și autostrăzile din jud. Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara și parțial Alba).

UPDATE 9.43 CNAIR a confirmat, într-un comunicat, ancheta derulată de DGA. Redăm mai jos comunicatul integral:

”Ca urmare a unor sesizări ale CNAIR prin DRDP Timișoara, DGA Arad a declanșat astăzi verificarea activității mai multor angajați ai ACI (Agenția de Control și Încasare ) Nădlac 2.

Persoanele în cauză, care au fost conduse la sediul DGA Arad, sunt suspectate de săvârșirea unor acțiuni asimilate faptelor de corupție, situații descoperite în urma mai multor verificări derulate de structurile de control ale CNAIR.

Elementele constatate astfel au fost înaintate, cu celeritate, instituțiilor abilitate ale statului, în vederea demarării cercetărilor.

Aceste acțiuni de control sunt dispuse permanent de conducerea CNAIR. Atunci când sunt identificate abateri de natură penală, concluziile sunt transmise către organele de cercetare abilitate.

Controalele și măsurile luate se înscriu în decizia conducerii CNAIR privind toleranță zero cu privire la actele de corupție.

Trebuie reamintit că pentru prevenirea faptelor de corupție, CNAIR și DGA desfășoară periodic cursuri de pregătire și prevenție cu personalul angajat, în baza unui protocol de colaborare încheiat între cele două instituții.”


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “46 de funcționari de la Agenția de Control din Vama Nădlac II, acuzați de luare de mită

  1. „Aici sunt banii dumneavoastră!” Dacă la nivelul acesta era suta de euro/zi/lucrător, cât o fi la nivel de minister, de parlament? Că nici ăștia nu au acționat de capul lor de nu aveau spatele asigurat. Ne putem aștepta în lunile ce urmează la multe mișcări tectonice de acest gen, că faliile se freacă acum între ele ca mâțele-n călduri. Zice CNAIR: „Aceste acțiuni de control sunt dispuse permanent de conducerea CNAIR.” În viziunea preafericitei conduceri CNAIR, asemenea acțiuni au o dată la patru ani, înainte de alegeri!?!

  2. Tot eu, dar cu cioci în picioare, să nu răcesc la măndule. Mai țineți minte concursul pe bonuri fiscale, nu știu dacă a fost pre- sau post Alina Bica, vestita finanțistă? Sau de recenta Facturiadă, idee 100% românească (excelentă pentru SRI și lichelele cu pile?)? Statul român este cel mai mare escroc, tocmai fiindcă e condus de escroci. Ca o ramă blondel: ipsos poleit cu aur. De ce e mereu nevoie de proteste dacă, teoretic, statul beneficiază de cei mai buni experți (mă Rog), cu tot felul de studii de pre- și fezabilitate etc. etc. (Fritz de Timișoara e expert)? Preaiubiții administratori ai averii statului nu au scenarii de comportament managerial? Nu au studii înainte de deciziile lor idioate? În fine, trecem peste asta. Revenim la, vorba CNAIR, de acțiuni permanente. Care acțiuni, când ba o bancă străină, ba o companie (tot străină) sunt iertate de datorii, ba un criminal economic sau altul scapă de pușcărie prin prescripție și rămâne cu milioane de euro? Și spuneți-mi dumneavoastră, de câte ori și cine vă mai oferă bon fiscal sau factură? E, vedeți, și d-aia nu sunt bani la buget. Asta apropo de controalele permanente ale CNAIR… Și de falsa idee că CNAS nu decontează medicamente și tratamente, că rețeaua pentru cardurile de sănătate pică. Pică fiindcă nu curge unde trebuie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *