Peste 40 de tone de deșeuri din plastic și cauciucuri uzate, oprite la frontiera de vest a țării

Peste 40 de tone de deșeuri din plastic și cauciucuri uzate, oprite la frontiera de vest a țării

Peste 40 de tone de deșeuri de plastic și cauciucuri uzate au fost oprite luni, la intrarea în țară, de polițiștii de frontieră din Borș și Vărșand. Deșeurile proveneau de la două firme, din Italia și Ungaria.

CITEȘTE ȘI: Foto și video: Proteste ale polițiștilor, inclusiv la Timișoara: “Nu mai acceptăm să fim folosiți pe post de mercenari ai interdicțiilor aplicate în numele COVIDULUI”

Poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Borș I şi Vărșand, împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Bihor şi Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, nu au permis  intrarea în ţară a două mijloace de transport încărcate cu peste 40 tone de deșeuri constând în haine, plastic și cauciucuri uzate, pentru care șoferii nu au putut prezenta documente necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare.

Deșeuri au fost descoperite la Borș și Vărșand

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș I au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de un cetăţean român, în vârstă de 35 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri costând în plastic și cauciucuri uzate de la o societate comercială din Italia pentru o firmă din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu 23.420 kilograme de deșeuri constând în plastic și cauciucuri uzatepentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vărșand au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de un cetăţean bulgar, în vârstă de 41 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, haine second-hand de la o societate comercială din Ungaria, pentru o firmă din România.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat  cu deșeuri de textilepentru care șoferul nu a prezentat documentația completă prevăzută de lege pentru tranzitul de deşeuri. În total, vehiculul transporta 16.720 de kilograme de deşeuri”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *